21.8 C
Rhodes
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Αντικαταθλιπτικά: Θεαματική η αύξηση λήψης τους μετά από καρδιακή ανακοπή – Ποιοι τα παίρνουν συχνότερα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Οι καρδιακές ανακοπές πλήττουν περίπου 350.000 άτομα στην Ευρώπη κάθε χρόνο, ενώ λιγότερο από το 20% επιβιώνει από μια καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου.

Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ UMC δείχνει ότι οι γυναίκες που επιβιώνουν, καταγράφουν μεγαλύτερα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης συγκριτικά με τους άνδρες. Επιπλέον, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη μετά από μια καρδιακή ανακοπή. Τα αποτελέσματα αυτά δημοσιεύονται στο Circulation: Cardiovascular Quality & Outcomes.

«Εξετάσαμε πολλούς παράγοντες για να προσδιορίσουμε τις πενταετείς συνέπειες μιας καρδιακής ανακοπής, εδώ είδαμε, πιο σημαντικά, μια αύξηση κατά 50% στη συνταγογράφηση αντικαταθλιπτικών κατά τον πρώτο χρόνο μεταξύ των γυναικών, η οποία δεν αντικατοπτρίστηκε στους άνδρες. Αυτή η αύξηση στη συνέχεια περιορίστηκε σε περίπου 20% αύξηση των συνταγών μετά από πέντε χρόνια», λέει ο Robin Smits, ερευνητής στο Amsterdam Public Health.

«Αν και πρέπει να διεξάγουμε περισσότερες έρευνες για να καταλάβουμε ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό, μπορούμε ήδη να πούμε ότι δείχνει ότι ιδιαίτερα οι γυναίκες δεν υποστηρίζονται επαρκώς μετά από μια καρδιακή ανακοπή», προσθέτει ο Smits.

ygeiamoy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ