23.2 C
Rhodes
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Αλέξανδρος Κολιάδης: «Τα ψέματα δεν θα μένουν αναπάντητα πλέον»

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Γραπτή δήλωση απάντηση προς την παράταξη Καμπουράκη εξέδωσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, για το θέμα της μαρίνας, υποστηρίζοντας ότι τα ψέματα δεν θα μένουν αναπάντητα πλέον.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η απόφασή μας να προχωρήσουμε σε δημόσια διαβούλευση για το θέμα, αναγνωρίστηκε από όλους, με μόνη εξαίρεση τον κ. Καμπουράκη. Αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί και τις τακτικές που επιλέγει, τις οποίες η ροδιακή κοινωνία έχει καταδικάσει”, ενώ προσθέτει ότι “το επικοινωνιακό παιχνίδι στο οποίο επιδίδονται ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Οφείλουν να σταματήσουν τις ανυπόστατες δηλώσεις και να αναλάβουν υπεύθυνα τον ρόλο τους ασκώντας παραγωγική αντιπολίτευση ουσίας”.

Αναλυτικά η δήλωση:

Τα ψέματα δεν θα μένουν αναπάντητα πλέον.

Επειδή είναι πάγια τακτική του κ. Καμπουράκη η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και την αλήθεια που σκοπίμως αποκρύπτει ο επικεφαλής της μειοψηφίας.

Η επιστροφή της Μαρίνας της Ρόδου στο Ελληνικό Δημόσιο προβλέπεται ρητά στην αρχική σύμβαση που έχει υπογραφεί ήδη από το 2003. Αυτό δεν αλλάζει και δεν αμφισβητείται. Οποιαδήποτε αντίθετη δήλωση αποτελεί ξεκάθαρη παραποίηση των γεγονότων. Αυτό θα έπρεπε άλλωστε να το γνωρίζει, διότι ο ίδιος έφερε προς ψήφιση το θέμα στη διάρκεια της θητείας του.

Η παράταση της σύμβασης για επιπλέον 30 χρόνια, είναι επ΄ωφελεία του ροδιακού λαού διότι ο Δήμος Ρόδου για το διάστημα αυτό θα συνεχίσει να εισπράττει το μίσθωμα από την επένδυση.

Η μειοψηφία, είτε δεν έχει αντιληφθεί τη σημασία αυτής της εξέλιξης είτε επιλέγει να παραπλανήσει τους πολίτες για να εξυπηρετήσει δικές της πολιτικές σκοπιμότητες. Και στις δύο περιπτώσεις καθίσταται επικίνδυνη για το συμφέρον της ροδιακής κοινωνίας.

Είναι η πρώτη φορά που οι συζητήσεις για την επένδυση της Μαρίνας γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, ανοιχτά και δημόσια. Όλα τα στοιχεία έχουν τεθεί στη διάθεση της κοινωνίας.

Έχουμε επιλέξει να πορευόμαστε με ανοιχτές διαδικασίες, πάντα με σεβασμό στον θεσμό που υπηρετούμε. Δεν κρυβόμαστε ούτε αποφεύγουμε τον διάλογο και τη λογοδοσία, γιατί θεωρούμε ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται με την αλήθεια και τη διαφάνεια.

Η απόφασή μας να προχωρήσουμε σε δημόσια διαβούλευση για το θέμα της Μαρίνας, αναγνωρίστηκε από όλους, με μόνη εξαίρεση τον κ. Καμπουράκη. Αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί και τις τακτικές που επιλέγει, τις οποίες η ροδιακή κοινωνία έχει καταδικάσει.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι στο οποίο επιδίδονται ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Οφείλουν να σταματήσουν τις ανυπόστατες δηλώσεις και να αναλάβουν υπεύθυνα τον ρόλο τους ασκώντας παραγωγική αντιπολίτευση ουσίας.

Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και να διασφαλίζουμε το μέγιστο δυνατό όφελος για τον ροδιακό λαό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ