19.3 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Δίκη βιαστών της Ζιζέλ: Νέες αποκαλύψεις – Ο Πελικό είχε και “μαθητή” που νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του από το 2012 έως το 2020

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Συγκλονιστικά είναι όσα αναφέρονται στη δίκη του Ντομινίκ Πελικό σε δικαστήριο της Αβινιόν στη Γαλλία.

Ο 71χρονος, που έχει ομολογήσει έδινε υπνωτικά στο φαγητό της συζύγου του και στη συνέχεια τη βίαζε ο ίδιος και άλλοι άνδρες που προσκαλούσε μέσω διαδικτύου, παραπονέθηκε για έντονους πόνους και δεν δίνει το “παρών” στη διαδικασία, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό κατόπιν αιτήματος της πρώην συζύγου του, Ζιζέλ, η οποία δήλωσε ότι υπέβαλε το αίτημα για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών για τη διάπραξη σεξουαλικής κακοποίησης.

Ζαν-Πιέρ: Ο “μαθητής” του Πελικό – Νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του και αυτός

Την Τετάρτη, το δικαστήριο των πέντε δικαστών άκουσε πώς ένας άλλος άνδρας που δικάζεται, με το όνομα Ζαν-Πιέρ, φέρεται να ήταν “μαθητής” του Ντομινίκ Πελικό, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο συγκεκριμένος δεν δικάζεται για τον βιασμό της 71χρονης, αλλά μάλλον για τη χρήση της ίδιας μεθόδου για τον βιασμό της δικής του συζύγου και τη “στρατολόγηση” του Πελικό για να τη βιάσει και αυτή.

Ο Ζαν-Πιέρ, 63 ετών, πρώην οδηγός φορτηγού ενός γεωργικού συνεταιρισμού, φέρεται να είχε επαφή με τον Πελικό σε ένα chatroom και φέρεται να χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να ναρκώσει τη δική του σύζυγο με ηρεμιστικά προκειμένου να τη βιάσει, με τη συμμετοχή του Πελικό.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρείχε ηρεμιστικά για να ναρκώσει τη σύζυγο του άνδρα και να ταξίδεψε για να τη βιάσει ο ίδιος.

Δώδεκα βιασμοί της συζύγου του Ζαν-Πιέρ υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ 2015 και 2020. Ο Ζαν-Πιέρ δήλωσε στο δικαστήριο ότι έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες.

Οι ερευνητές της αστυνομίας δήλωσαν ότι τους είπε ότι γνώρισε Πελικό σε ένα chatroom με τίτλο “Εν αγνοία της”, σε έναν ιστότοπο που έκτοτε έχει κλείσει. Είπε στους ερευνητές ότι είχε ζητήσει από τον 71χρονο να έρθει στο σπίτι του όταν η σύζυγός του είχε ναρκωθεί, δήλωσε στο δικαστήριο ο επικεφαλής ερευνητής, Stéphan Gal.

“Κάθε φορά που ο Πελικό ταξίδευε εκεί, τον προμήθευε με τα φάρμακα για την επόμενη φορά”, είπε ο Gal. Ο δικηγόρος του Πελικό είπε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του έδωσε στον Ζαν-Πιέρ το φάρμακο τέσσερις φορές.

Η σύζυγος του Ζαν-Πιέρ δεν είναι αστική διάδικος στην υπόθεση, καθώς “έχει πέντε παιδιά και ήθελε να τα προστατεύσει”, δήλωσε ο Gal στο δικαστήριο, λέγοντας ότι ήταν “συγκλονιστικό” δεδομένης της εικόνας που της έδειξε η αστυνομία για το τι της είχε συμβεί.

Ο 32χρονος γιος του Ζαν-Πιέρ από έναν πρώτο γάμο δήλωσε: “Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και νομίζω ότι το έχει συνειδητοποιήσει αυτό”. Ο γιος είπε ότι ο πατέρας του πρέπει να μιλήσει στο δικαστήριο. Είπε ότι αισθάνεται ότι είναι “βέβαιο” ότι ο Ζαν-Πιέρ χειραγωγήθηκε από τον Πελικό. “Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι αν δεν είχε συναντήσει αυτό το πρόσωπο, δεν θα είχε γίνει ποτέ τίποτα από όλα αυτά”, είπε.

Το δικαστήριο άκουσε πώς η παιδική ηλικία του Ζαν-Πιέρ σημαδεύτηκε από ακραία φτώχεια και βία και σεξουαλική κακοποίηση εντός της οικογένειας. “Με μεγάλωσαν γουρούνια στο δάσος”, έλεγε ο Ζαν-Πιέρ στα παιδιά του.

Δεκαοκτώ από τους 51 κατηγορούμενους βρίσκονται υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένων των Πελικό και Ζαν-Πιέρ, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι. Οι περισσότεροι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών εάν κριθούν ένοχοι για βιασμό κατά συναυτουργία.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ