23.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Νατάσα Πετρούλια: H γυναίκα στην οποία επιτέθηκε φραστικά ο Παύλος Πολάκης και προκάλεσε τη διαγραφή του και τα δάκρυα της Λινού

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σύσσωμος ο πολιτικός- και όχι μόνο- κόσμος, καταδίκασε τη νέα απρεπή συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη προς το πρόσωπο συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα, ο βουλευτής Χανίων να τεθεί εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Υγείας μάλιστα σε ανάρτησή του, ανέφερε πως η συνεργάτιδά του είναι η νομική του σύμβουλος Νατάσα Πετρούλια, η οποία “βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής” όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποια είναι όμως η κα. Νατάσσα Πετρούλια; Έχει γεννηθεί στη Σίταινα Κυνουρίας και έχει αναλάβει τη θέση της νομικής συμβούλου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ήταν νομική του σύμβουλος και κατά τη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει επίσης μάστερ (LLM) διετούς φοίτησης στο “Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης” διεξαγόμενο διαπανεπιστημιακά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Proof of education master level in Society Politics and Law from the open University London (UK), είναι απόφοιτος Σχολής Δημοσιογραφίας Αθηνών, ενώ είναι και απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας Τέχνης Σχολής Αθηνών (διετούς φοίτηση) και απόφοιτος Σχολής Θεάτρου και Ορθοφωνίας (διετούς φοίτηση).

Είναι Δικηγόρος – Ποινικολόγος και Νομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Από το 2015 εργαζόταν στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί από το 2009 σε υποθέσεις ποικίλης νομικής ύλης κυρίως Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου Επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

Ως Δικηγόρος Αθηνών έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων εμπορικού, αστικού, εργατικού, ποινικού και διοικητικού δικαίου.

Η κυρία Πετρούλια είναι εκείνη που δημιούργησε το πρώτο νομικό blog – ιστοσελίδα για παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών το οποίο αποτέλεσε και προσωπικό της αρχείο για άρθρα τοποθετήσεις κείμενα που είχαν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ. Παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές από την αρχή της καριέρας της ως δικηγόρος και ειδικά σε ευπαθείς ομάδες.

Η Νατάσα Πετρούλια ήταν αιρετό μέλος επί σειρά ετών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας, από το 1999 έως το 2007, (το νεότερο μέλος και μόνη γυναίκα στην παράταξη που εκπροσωπούσε). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εγκληματολογίας και της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων.

Η απρεπής επίθεση που προκάλεσε σάλο

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε λεκτικά στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας πως έχει ένα “μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου” το οποίο είναι “εκνευριστικό” και δεν μπορεί να το βλέπει.

Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η Αθηνά Λινού να βάλει τα κλάματα και να ζητήσει η ίδια από τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη συγγνώμη για την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τα Χανιά, εστίασε στην συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας…

“Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, αλλά ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω”, είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης ο οποίος και παλαιότερα είχε σχολιάσει στην ολομέλεια, την συγκεκριμένη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Αθήνα Λινού, που παρακολουθούσε την συνεδρίαση, ξέσπασε σε κλάματα και στη συνέχεια είπε: “Να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά… Δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο. Συγγνώμη γιατί έσπασα κι εγώ με αυτό, θα είμαι σοβαρότερη στα θέματα του νομοσχεδίου”.

Η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε από τους βουλευτές των κομμάτων. Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος είπε πως “πρόκειται για μια απαράδεκτη επίθεση που μπορεί να δεχθεί ένας άνθρωπος για τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Από την πλευρά του ο εισηγητής στο νομοσχεδίου της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης, σχολίασε πως “δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον”.

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας είπε πως “είναι απαράδεκτο να προσβάλλετε μια κυρία κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές”.

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Λίγο αργότερα, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο“, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τασούλας για Πολάκη: Απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό

Παράλληλα, την απεύθυνση μομφής καθώς και περικοπή μισού μισθού για τον Παύλο Πολάκη αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλης, Κώστας Τασούλας, με αφορμή την αήθη επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

“Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδελφους” είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας λόγο για “απεχθες και αηδιαστικό περιστατικο”.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα (25/7) στη Βουλή, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση από τον Υπουργό Υγείας ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Πολάκη.

 

πολάκης

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. “Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο.

Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου.

Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη.

Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη”.

“Μόνο ο λαός διαγράφει”

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε το σχετικό βίντεο από τη Βουλή στο οποίο σχολίασε πως “μόνο ο λαός διαγράφει”. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του στον ALPHA, όπου καταφέρθηκε εκ νέου κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας.

Η ανάρτηση Πολάκη:

Γι αυτή την τοποθέτηση διεγραψαν απο την Κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου εβαλε ποινη μισο μισθο ο Τασουλας!!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!

Στησιμο κανονικο!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !

Μονο ο λαος διαγραφει!!

(Ειχα ετοιμασει αυτα για το βιντεο:

Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.

Τα βασικά σημεία των όσων είπα:

Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθρο

Απειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε.

Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής.

Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο.

Σχετικά με τα κίνητα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς:

Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού.

Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση.

Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα:

Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο!

Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό.”

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον ALPHA, ο κ. Πολάκης δήλωσε πως “εγώ παίρνω την ευθύνη των πράξεών μου” , αν και επέμεινε στα απαξιωτικά σχόλια σε βάρος της συνεργάτιδας του κ. Γεωργιάδη: “Μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της”

Αναφορικά με την Αθηνά Λινού που ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ο Παύλος Πολάκης είπε: “η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα”. Συνέχισε αναφερόμενος για ένα πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας πως ” έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή 3 εκατομμύρια ευρώ”.

“Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης”, επεσήμανε.

Ο κ. Πολάκης έκανε δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος και σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του προέδρου της Βουλής που προχώρησε σε κυρώσεις σε βάρος του: Σχολίασε χαρακτηριστικά ότι “ποινή έπρεπε να βάλει σε συνεργάτες υπουργών που κοροϊδεύουν όχι σε μένα”!

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, μετά την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης πήγε στην αίθουσα που συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος. Τότε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας: “Δεν είσαι μέλος της το ΚΟ και δεν μπορείς να συμμετάσχεις στη διαδικασία”.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Πολάκης φέρεται να απάντησε: “Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι δεν με θέλουν και ξέρω ποιοι είναι. Κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι”.

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ