23.8 C
Rhodes
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Τα 5 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία: Τη σκότωσαν πριν παραλάβει λουλούδια για την επέτειο του γάμου της

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Μέλος του κουρδικού PKK είναι ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) προχώρησαν οι τουρκικές αρχές. Σημειώνεται ωστόσο, ότι για την ώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με πέντε νεκρούς και 22 τραυματίες.

Σχετικά με τον άνδρα που ταυτοποίηθηκε και αναφέρεται ως μέλος της κουρδικής οργάνωσης, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την πληροφορία ότι πρέπει να είχε ενταχθεί στο PKK πριν από 7 με 8 χρόνια και ότι έχει γεννηθεί το 1992.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι ο άνδρας τρομοκράτης ταυτοποιήθηκε ως Ali Örek, με την κωδική ονομασία “Ρότζερ” και είναι μέλος της οργάνωσης PKK.

Σε ανάρτησή του, ο Γερλίκαγια ανέφερε ότι: “Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο TAI χθες. Ο προδότης αναγνωρίστηκε ως Ali Örek, με την κωδική ονομασία “Ρότζερ”, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK . Εργασίες για τον εντοπισμό της γυναίκας τρομοκράτη συνεχίζεται, ο Θεός για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει τους μάρτυρες μας. Εύχομαι το έλεος του Θεού και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καμία τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να εκφοβίσει το αγαπημένο μας έθνος”.

 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurryiet οι δύο δράστες της επίθεσης είχαν κατασκοπεύσει το χώρο πριν πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Μάλιστα, είχαν δημοσιεύσει μία φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται το ζευγάρι να κρατιέται χέρι-χέρι ενώ κατασκόπευσαν τα μέτρα ασφαλείας και τους χώρους των εγκαταστάσεων.

Και οι δύο δράστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

 

Σημειώνεται επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή, οι υπουργοί Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, αλλά Εσωτερικών, Αλί Γερλικάγια, κατηγόρησαν από την πρώτη στιγμή το PKK για την επίθεση.

Ποιοι είναι τα πέντε θύματα

Οι τουρκικές Αρχές έχουν εν τω μεταξύ προχωρήσει στην ταυτοποίηση των πέντε θυμάτων της επίθεσης.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ PKKΤα τέσσερα από τα πέντε θύματα της επίθεσης. Πηγή: Εφημερίδα Hurryiet.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Cengiz Coskun, αξιωματικός ποιοτικού ελέγχου στην εταιρεία, Zahide Guclu, μηχανολόγος μηχανικός, Hasan Huseyin Canbaz, υπάλληλος της TAI, Atakan Sahin Erdogan, φύλακας των εγκαταστάσεων. Μεταξύ των πέντε θυμάτων, οι τουρκικές Αρχές αναφέρουν και τον Murat Arslan που ήταν ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τους δράστες μέχρι την κεντρική πύλη των εγκαταστάσεων.

Περίπου 45 λεπτά πριν από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η επίθεση, οι τρομοκράτες είχαν πάει στην πιάτσα ταξί Kazan Arslan. “Θέλουμε να πάμε στο κέντρο της πόλης”, φέρονται να είπαν στον οδηγό του ταξί που πήραν. Σε μικρή απόσταση όμως και ενώ είχαν βγει σε ερημικό δρόμο, ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει γιατί του είπαν ότι ήθελαν να καπνίσουν. Εκεί, του είπαν να μπει στο πορτ-μπαγκάζ του ταξί και τον εκτέλεσαν με μία σφαίρα στην πλάτη.

Ο πατέρας του Μουράτ Αρσλάν, Μαχμούτ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο γιος του ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Μια λεπτομέρεια που κάνει ακόμη πιο τραγικό τον θάνατο της μηχανικού Zahide Guclu μεταδίδεται από την εφημερίδα Hurriyet. H μηχανολόγος μηχανικός και μητέρα δύο παιδιών έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των τρομοκρατών καθώς, τη στιγμή που εκδηλώθηκε η επίθεσή τους, είχε κατέβει στην πύλη για να παραλάβει τα λουλούδια που της είχε στείλει ο σύζυγός της, επειδή ήταν η επέτειος του γάμου τους.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ