22.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Μανώλης Ανδρουλάκης στον RV: Έχουν διαλύσει την Αστυνομία στην περιοχή μας και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!!!

Περισσότερα άρθρα

spot_img

“Αν δεν υπάρχει συνεχής ροή μεταναστών προς την ηπειρωτική χώρα και δέκα χώροι προσωρινής φιλοξενίας να γίνουν, δεν επαρκούν” ανέφερε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων

«Έχουν διαλύσει την Αστυνομία. Δεν υπάρχει Αστυνομία στην περιοχή μας και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Μας έχουν αφήσει να παλεύουμε με τα κύματα και δεν ντρέπονται να μας κουνάνε και το δάχτυλο», δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, εμφανώς οργισμένος ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, με αφορμή το μεταναστευτικό και τις αυξημένες αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας

  • Της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ο χώρος που δημιουργείται πίσω από το λιμάνι της Ρόδου δεν επαρκεί, αφού η χωρητικότητά του είναι για 100 άτομα και στο κέντρο της πόλης βρίσκεται πολλαπλάσιος αριθμός. «Θα μπουν 100 μετανάστες και οι υπόλοιποι που θα πάνε; Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι θα έπρεπε να είναι πιο οργανωμένος ο χώρος, ενώ το θέμα είναι να υπάρχει άμεση μετακίνησή τους στις οργανωμένες δομές.

“Αν δεν υπάρχει συνεχής ροή προς την ηπειρωτική χώρα και δέκα χώροι προσωρινής φιλοξενίας να γίνουν, δεν επαρκούν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τις καθυστερήσεις στην απορρόφηση και ως εδεικτικό ανέφερε το γεγονός ότι ενώ χθες το μεσημέρι ήταν έτοιμοι να φύγουν για Πειραιά 120 μετανάστες, την τελευταία στιγμή η μεταφορά τους ματαιώθηκε επειδή δεν υπήρχε μέσον για να τους μεταφέρει από τον Πειραιά στα Διαβατά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών εξέφρασε και τον προβληματισμό του γιατί δεν γίνεται η άμεση μετακίνηση των ανθρώπων αυτών στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω (ΚΕΔ Κω), όπου είναι κατά 50% καλυμμένη, αφού η χωρητικότητά της είναι για 3.200 άτομα κι έχει μέσα 1.600 άτομα φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, με την αιτιολογία ότι πέρυσι πήραν φωτιά κάποιοι οικίσκοι και κάηκαν από την εξέγερση κάποιων μεταναστών και δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για πρόσληψη 150 συνοριοφυλάκων, στη Ρόδο δεν ήρθε ούτε ένας, ζητώντας από τις τοπικές αρχές όλων των βαθμίδων να ασκήσουν πίεση προς το Υπουργείο για να ενισχύσει την αστυνομία με προσωπικό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλο τον όγκο της δουλειάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η “Αστυνομία είναι δια πάσαν νόσον”, χωρίς να της δίνεται η βοήθεια που χρειάζεται για να επιτελέσει το έργο της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ