25.6 C
Rhodes
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Λέσβος: “Ανοίγουν” τα κινητά των δύο νεαρών που κατηγορούνται ότι βίασαν 13χρονη και την κατέγραψαν σε βίντεο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Την κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των δύο νεαρών που καταγγέλθηκαν από την 13χρονη ότι την βίασαν, ζήτησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λέσβου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε προκαταρκτική έρευνα στην οποία ζητά να κληθούν να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις οι δύο νεαροί 22 και 21 χρόνων, και να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας, που ουσιαστικά είναι η καταγγελία της 13χρονης και των γονιών της.

Στην προκαταρκτική έρευνα ζητούνται συγκεκριμένες ενέργειες από τους αστυνομικούς, όπως η κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των δύο καταγγελλόμενων νεαρών και περαιτέρω ψηφιακή τους ανάλυση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ουσιαστικά να εξετάσουν και να ανασύρουν δεδομένα, προκειμένου να δουν αν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες βιασμού της 13χρονης και διαμοιρασμού του επίμαχου υλικού σε τρίτα πρόσωπα. Επισημαίνεται στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., πως αν υπάρχει λόγος να κληθεί εκ νέου η 13χρονη, προκειμένου να εξετασθεί παρουσία παιδοψυχολόγου, για να αντικρούσει ή να πάρει θέση, σε όσα πουν οι δύο νεαροί στο πλαίσιο των ανωμοτί εξηγήσεων που θα δώσουν.

Σημειώνεται πως η 13χρονη γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο υλικό είχε διαδοθεί σε κλειστές ομάδες επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς όμως εκείνη να το έχει στην κατοχή της. Παράλληλα οι αστυνομικοί που χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε η 13χρονη μαθήτρια από την Αγιάσο Λέσβου.

Οι δύο νεαροί που καταγγέλλονται από το ανήλικο κορίτσι για τον βιασμό της, αρνούνται ότι βίασαν την 13χρονη, αρνούνται ότι κατέγραψαν την πράξη τους και ότι την κοινοποιήσαν σε τρίτα πρόσωπα. Ένας μάλιστα από αυτούς αναφέρει πως έχει συνομιλίες στο κινητό του από την 13χρονη, που αποδεικνύουν την αλήθεια και τι έχει συμβεί.

Σημειώνεται ότι ο περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί στα τέλη Αυγούστου, ενώ το υλικό καταγγέλλεται ότι κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με την 13χρονη να επιχειρεί να δώσει τέλος στη ζωή της. Σε βάρος των δύο ανδρών, ηλικίας, 21 και 22 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, γενετήσιες πράξεις και πορνογραφία ανηλίκων.

Η ανήλικη ανέφερε το περιστατικό στους γονείς της την περασμένη Τρίτη, όταν αντιλήφθηκε ότι το βίντεο κοινοποιήθηκε σε άλλα άτομα από τους νεαρούς. Μέχρι τότε, δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία, ούτε είχε αναφέρει το συμβάν σε κάποιο κοντινό της πρόσωπο. Το απόγευμα της Τετάρτης, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Μυτιλήνης, έχοντας καταναλώσει 11 χάπια από τη φαρμακευτική αγωγή της μητέρας της, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βλάψει τον εαυτό της.

Και για αυτό όμως το περιστατικό, ουδέποτε ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέχρι τελικά το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν η ανήλικη μαζί με τον πατέρας της πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τις περιγραφές του κοριτσιού, οι δύο νεαροί την έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητο τους και αφού την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στον Άγιο Δημήτριο Αγιάσου, την βίασαν από κοινού, βιντεοσκοπώντας τις πράξεις τους με κινητό τηλέφωνο.

 

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ