25.6 C
Rhodes
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Δουκίσσης Πλακεντίας: Έστειλαν κατά λάθος συρμό του Προαστιακού στη γραμμή του μετρό – “Ξηλώθηκε” ο σταθμάρχης

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ένα νέο σοβαρό περιστατικό που μαρτυρά την κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο συνέβη πριν λίγες μέρες, χωρίς όμως ευτυχώς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ένας συρμός του Προαστιακού έλαβε εντολή, την περασμένη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στη Δουκ. Πλακεντίας, να μπει σε λάθος γραμμή, και συγκεκριμένα σε σήραγγα του μετρό.

Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Τότε, πήρε την απόφαση που έσωσε ουσιαστικά την κατάσταση, καθώς ελάττωσε ταχύτητα προχωρώντας αργά ώστε να “πιάσει” το λάθος η τηλεδιοίκηση, όπερ και εγένετο.

Τότε ο οδηγός αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορία για περίπου 300 μέτρα ώστε να βγει από την σήραγγα, στην οποία θα σφήνωνε αν συνέχιζε για λίγο ακόμα.

Η ΕΦΣΥΝ παρουσιάζει έγγραφο που περιγράφει την είσοδο του συρμού του Προαστιακού σε λάθος γραμμή και το οποίο συντάχθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ). Απευθύνεται στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ).

Επιβεβαιώνει ο ΟΣΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης επιβεβαίωσε, μιλώντας στον realfm ότι την περασμένη εβδομάδα συρμός του Προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό.

Ο κ. Τερεζάκης είπε πως ήταν λάθος του σταθμάρχη, ο οποίος και απομακρύνθηκε από τη θέση του, ενώ ανέφερε ακόμα ότι ο μηχανοδηγός παραβίασε δύο φωτοσήματα.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ