26.6 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Έξι Έλληνες celebrities που μίλησαν ανοιχτά για την εξάρτησή τους από τα ναρκωτικά

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Είναι αρκετά προφανές ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος στην ζωή του είναι ο εθισμός στα ναρκωτικά. Φυσικά οι celebrities δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς είναι άνθρωποι με αδυναμίες.

Πολλοί είναι αυτοί που ξέφυγαν κάποια στιγμή στην ζωή τους και μάλιστα μίλησαν ανοιχτά για τον εθισμό τους. Σίγουρα το να παραδεχτείς δημοσίως ότι είσαι εθισμένος δεν είναι και τόσο εύκολο, ωστόσο ακόμα πιο δύσκολο είναι να δίνεις καθημερινά έναν αγώνα για να παραμείνεις “καθαρός”.

Ερρικός Πετιλόν

Ένας από τους Έλληνες celebrities που μίλησαν ανοιχτά για τον εθισμό τους στα ναρκωτικά είναι ο Ερρίκος Πετιλόν. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήμουν σίγουρα στις ναρκωτικές ουσίες για 20, 25 χρόνια. Οι βασικές μου ουσίες ήταν η κοκαΐνη και η ηρωίνη. Ειδικά στην εποχή μου, στα τέλη του ’70, ήταν πολύ αποδεκτή κοινωνικά ουσία. Δηλαδή θυμάμαι στη Νέα Υόρκη που ταξίδευα ως νέος και σχετιζόμουν με μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους, για παράδειγμα, σε τραπέζι εστιατορίου έβγαλαν κάποιοι άνθρωποι τα μπουκαλάκια με την ουσία και έκαναν τη χρήση τους».

«Από τότε μέχρι σήμερα, ειδικά τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, η Ελλάδα έχει ενημερωθεί για το τι σημαίνει εθισμός σε ψυχότροπες ουσίες… Από τα 25 και έπειτα, όταν καταστράφηκε η οικογένεια μου και ο πατέρας μου οικονομικά, βρέθηκα χωρίς σπίτι και χωρίς τίποτα. Συναισθηματικά ήθελα να πεθάνω. Δεν ήθελα γιατί θα είχα πηδήξει, αλλά ήθελα κιόλας. Η κοκαϊνη για μένα ήταν ένα πανάκριβο άθλημα και δεν μπορούσα να το υποστηρίξω. Όταν μπήκε η ηρωίνη, η οποία είχε άλλες αντιδράσεις, από την έντονη τρέλα που ένιωσα της κατάστασης γύρω μου βυθίστηκα παραπάνω σε αυτήν», είχε προσθέσει σε συνέντευξή του.

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

 

Η κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου είχε επίσης μιλήσει για τον δικό της εφιάλτη με τα ναρκωτικά, που ξεκίνησε στην εφηβεία της.

«Στο λύκειο, σαν τιμωρία, η μητέρα μου έβγαλε την πόρτα από το δωμάτιο μου – ως έφηβη, που το μόνο πράγμα που θες είναι να κλείνεις την πόρτα και να είσαι μόνος σου – γιατί είχε βρει κοκαΐνη στο γραφείο μου. Η τιμωρία της ήταν να μην έχω ιδιωτικότητα και να μου βγάλει την πόρτα για περίπου έξι μήνες», είχε πει.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι το τσιγάρο είναι το άνοιγμα για να πας στα επόμενα. Τουλάχιστον έτσι όπως το βίωσα εγώ. Το πιστεύω πάρα πολύ γιατί μου συνέβη. Μετά το τσιγάρο θες κάτι παραπάνω. Να δεις τι είναι η κοκαΐνη, τι σου προκαλεί. Υπήρχε στην παρέα μου και εγώ απλά κάποια στιγμή ήθελα να δοκιμάσω. Δοκίμασα, μου άρεσε και έκανα για κάποιο διάστημα. Όταν έμεινα μόνη μου, εκεί, ξέφυγε η κατάσταση. Μου έδινε μια ευφορία, μια χαρά, μια κοινωνικότητα. Ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι παράνομο, κάτι κακό και μου άρεσε».

«Στα 23 άρχισα λίγο, σιγά σιγά, να κάνω πίσω. Μου πήρε δύο χρόνια να το σταματήσω. Όταν άφηνα την παρέα μου, εξαφανιζόμουν δίχως γεια και ήθελα αν πάω σπίτι μόνη να πιω κοκαΐνη κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Μια μέρα λέω τέρμα. Έκλεισα το κινητό μου, εξαφανίστηκα από όλους και έφυγα. Έπρεπε να φύγω από αυτό το πράγμα και το πρώτο πράγμα είναι ο κύκλος, το περιβάλλον σου. Το έξω», είχε προσθέσει σε συνέντευξή της.

Χρήστος Ζαμπούνης

Αίσθηση είχε προκαλέσει πριν λίγα χρόνια η αποκάλυψη του Χρήστου Ζαμπούνη για την εξάρτηση του από την κοκαΐνη. Ο γνωστός δημοσιογράφος, όπως ο ίδιος εξιστορεί στο βιβλίο του «Ιστορίες ενός παιδήλικα”, εξαιτίας του χωρισμού του και της απότομης απομάκρυνσης από την κόρη του, «έπεσε» στην κοκαΐνη, με αποτέλεσμα να φτάσει να παίρνει 15 γρ. σε μία μέρα.

Πάνος Μουζουράκης

Πριν αρκετά χρόνια, ο γνωστός τραγουδιστής είχε μιλήσει για την χρήση ναρκωτικών.

«Έκοψα τα ναρκωτικά γιατί άρχισαν να με χαλάνε. Δεν έπινα τίποτα ιδιαίτερα ναρκωτικά, μόνο ‘τσιγάρα’. Το μόνο πράγμα που έκανε το χασίς ήταν να πολλαπλασιάζει τις ανασφάλειες. Έτσι το σταμάτησα. Ευτυχώς το αλκοόλ δεν έχει τέτοια επήρεια πάνω μου, οπότε συνεχίζω και πίνω», είχε πει τότε.

mouzourakis.jpg

Σταμάτης Σπανουδάκης

Ο γνωστός συνθέτης είχε δώσει μεγάλη μάχη για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και μάλιστα είχε εξομολογηθεί πως η στροφή του στη θρησκεία και τον Χριστό, τον βοήθησε να γλιτώσει από αυτό τον δαίμονα.

«Οι αποτυχίες μέτρησαν με έκαναν καλύτερο. Ήμουν ροκάς στην Αγγλία νόμιζα ότι θα γίνω ροκ σταρ και έφαγα τα μούτρα μου. Όταν τελείωσε ο κύκλος του ροκ πήγα στη Γερμανία και σπούδασα σε αυστηρό κολέγιο μουσική. Εκεί έγινε η μεταστροφή μου στον Χριστό. Πριν από αυτό υπήρξε μια δύσκολη περίοδος με ουσίες. Σκεφτόμουν ακόμα και την αυτοκτονία με την γυναίκα μου».

 

Μελέτης Ηλίας

«Έχω κάνει χρήση ναρκωτικών πριν από σχεδόν 20 χρόνια, σε ηλικία 25 ετών. Στάθηκαν στο ότι «αυτός έχει κάνει ναρκωτικά», ενώ εγώ προσπάθησα να πω πόσο τυχερός ήμουν σε μία κατάσταση που, αν δεν έχεις τύχη, μπορεί να αποβεί μοιραία. Δεν βρήκα να πω ότι ήταν μαγκιά να κάνω ναρκωτικά, αλλά πόσο μεγάλος βλάκας ήμουν που μπήκα με άγνοια σε έναν κόσμο, ο οποίος θα μπορούσε να με σκοτώσει.»

Είναι πολύ πιο εύκολο, όταν μπαίνεις σε μία διαδικασία, να φτάσεις στο χείλος του γκρεμού από το να γυρίσεις πίσω. Σε όποια κατάσταση και να βρίσκεσαι, αν μπεις σε αυτή τη συνθήκη, ότι δοκιμάζω κάτι και το συνεχίζω, είσαι πιο κοντά στο χείλος παρά στην επιστροφή.

Η επιστροφή μπορεί να είναι τρομερά δύσκολη για κάποιον, γι’ αυτό είπα ότι καλό θα ήταν, πριν περάσει από το μυαλό κάποιου, ενός παιδιού, ενός νέου, να δοκιμάσει για τη μαγκιά, να ξέρει αυτή την πληροφορία. Ότι αν δοκιμάσεις, είσαι πιο κοντά στο τέλος παρά στην επιστροφή.», είχε δηλώσει ο Μελέτης Ηλίας για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά.

«Πήγα να τρακάρω, να σκοτωθώ με το αυτοκίνητο που οδηγούσα. Παίρνοντας τις ουσίες, τις οποίες δεν παίρνεις στον καναπέ του σπιτιού σου βλέποντας τηλεόραση, αλλά πηγαίνοντας σε ένα μαγαζί να διασκεδάσεις, έχοντας παρέα γύρω σου – που κι αυτή είναι μέσα σε μία «ιστορία» -, οπότε πηγαίνοντας ή ερχόμενους από κάπου, δεν θυμάμαι ακριβώς, ήρθα αντιμέτωπος με τον θάνατο, ήρθα τόσο κοντά.», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

 

 

newsbomb

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ