26.6 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Ανατρέπει όσα ξέραμε για την Ελισάβετ η πρώην βοηθός της: Αυτός ήταν ο πραγματικός χαρακτήρας της

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Αν και η βασίλισσα Ελισάβετ φαινόταν προς τα έξω μια δυναμική και πολύ σκληρή γυναίκα, μια βοηθός της έρχεται να ανατρέψει όσα πιστεύαμε για εκείνη.

Η βασίλισσα, η οποία είχε πάντα ένα αυστηρό προφίλ δημοσίως, θεωρούνταν ως ένας πολύ δυναμικός χαρακτήρας που εξουσίαζε όλα τα μέλη της οικογένειας. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η Samantha Cohen η οποία πέρασε 18 χρόνια δίπλα στη βασίλισσα σε συνέντευξή της στους “The Times”, περιγράφοντας κάποιες από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της και αποκαλύπτοντας πτυχές που δεν γνωρίζαμε για τη μονάρχη.

Η ημέρα που είδε από κοντά την Ελισάβετ

Ήταν μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα του 1977 όταν η Samantha Cohen, μια μαθήτρια στο Brisbane, είδε για πρώτη φορά τη Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αυστραλία για το Αργυρό Ιωβηλαίο της.

“Ήμουν εννιά ετών. Είχαμε περάσει εβδομάδες μαθαίνοντας γι ‘αυτήν, ετοιμάζοντας τις σημαίες μας, ήμουν υπερβολικά ενθουσιασμένη”, είπε η 56χρονη σήμερα Cohen στην εφημερίδα.

Σχεδόν 25 χρόνια αργότερα, η Cohen απάντησε σε μια αγγελία για δουλειά για να γίνει μέλος του γραφείου τύπου της βασίλισσας στο Παλάτι. Η ίδια πήρε τη δουλειά όπου έμεινε για 18 χρόνια. Αρχικά έγινε γραμματέας επικοινωνίας της Ελισάβετ και αργότερα βοηθός της ιδιωτικής γραμματέα της.

Σταδιακά, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο έμπιστους βοηθούς και τους πιο έμπιστους ανθρώπους της Ελισάβετ και ήταν δίπλα της σε πολλές περιοδείες της.

Μιλώντας για τον μοναδικό δεσμό που ανέπτυξε με τη βασίλισα, η Cohen ανέφερε:

“Ένιωθα ότι η δουλειά μου ήταν να κάνω τη ζωή της όσο πιο εύκολη γίνεται. Σε αντάλλαγμα η βασίλισσα ήταν ένα απίστευτο αφεντικό που έκανε τα πάντα για να είναι τακτοποιημένη και η οικογένεια μου”.

 

 

Ελισάβετ, το καλύτερο αφεντικό στον κόσμο

Η Κόεν περιγράφει τη βασίλισσα Ελισάβετ ως το καλύτερο αφεντικό στον κόσμο. Η ίδια και ο σύζυγός της μαζί με τα τρία παιδιά τους μετακόμιζαν συχνά σε οποιοδήποτε μέρος ταξίδευε η βασίλισσα, και περνούσαν τα Χριστούγεννα στο Sandringham, τα καλοκαίρια στο Balmoral της Σκωτίας και το Πάσχα στο Windsor.

Στο Sandringham της η βασιλισσα της είχε παραχωρήσει εξοχικό σπίτι για να νιώθει άνετα με την οικογένειά της όταν βρίσκονταν εκεί.

“Η βασίλισσα ήταν εξαιρετικά ευγενική και έδινε σε όλους μας χριστουγεννιάτικα δώρα, γράφοντας η ίδια τις ετικέτες με το χέρι. Κάποια πρωινά τρώγαμε πρωινό με τα παιδιά μου τα οποία έλεγαν: “Μαμά! Η βασίλισσα μόλις πέρασε με το άλογό της. Άλλες φορές την έβλεπαν στη βόλτα με τα ποδήλατά τους. Τα παιδιά λάτρευαν να κολυμπούν στις πισίνες”.

 

 

Η βασίλισσα ήταν ένα ντροπαλό άτομο που αγαπούσε την ιδιωτικότητά της

Η Samantha τόνισε στη συνέντευξη αυτή ότι η βασίλισσα ήταν ένα ντροπαλό άτομο που αγαπούσε την ιδιωτικότητα και το Balmoral ήταν το καταφύγιό της.

“Ήταν γυναίκα που αγαπούσε την οικογένεια, ήταν σημαντική για εκείνη. Της άρεσε να τους φιλοξενεί όλους το καλοκαίρι, να μοιράζει τα δωμάτια και να τα ελέγχει η ίδια”. Ακόμα είπε ότι της άρεσε να τρέχει με το αυτοκίνητο.

“Ήταν τολμηρή. Οδηγούσε με ταχύτητα τα αυτοκίνητά της γύρω από το Balmoral. Κυρίως, η βασίλισσα δεν είχε “εγώ”, παρά το γεγονός ότι ήταν μια από τις πιο διάσημες γυναίκες στον κόσμο”.

“Πάντα μου έκανε εντύπωση ότι σε έναν κόσμο διασημοτήτων η βασίλισσα ήταν το αντίθετο της διασημότητας. Ήταν η μαέστρος. Κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο ρόλος της. Το πήρε πολύ σοβαρά και το απέδωσε στην εντέλεια. Αλλά ήξερε ότι ήταν ξεχωριστός ρόλος για εκείνη ως άτομο. Ποτέ δεν “μέθυσε” από τη διασημότητα, δεν επιδείχτηκε ποτέ. Αυτό μου άρεσε τόσο πολύ σε αυτήν, γιατί δεν είχε εγωισμό.

Όπως προκύπτει, η Ελισάβετ ήθελε να δείχνει προς τα έξω δυναμική και ατσάλινη, ωστόσο στην πραγματική της ζωή ήταν ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος. Ωστόσο, δεν ήθελε να δείξει τις αδυναμίας της καθώς η ίδια έπρεπε να επιβιώσει σε αυτή τη θέση μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ