27.4 C
Rhodes
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Το νέο Citroen C3 ξεκινά την πορεία του και στην Ελλάδα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η νέα γενιά του Citroen C3 -το μήκος του είναι 4,01 μέτρα που εξασφαλίζουν και την ευελιξία του μέσα στην πόλη- θα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας και μάλιστα με τρία συστήματα πρόωσης.

Το εισαγωγικό αποτελείται από το νέο κινητήρα βενζίνης των 1.200 κυβικών που αποδίδει 100 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

citroen-e-c3-(1).jpg

Η τιμή του ξεκινά από τις 16.900 ευρώ, ενώ ακολουθεί το υβριδικό σύνολο των 48V. Και εδώ ο κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.200 των 100 ίππων ο οποίος υποβοηθάται από έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Το υβριδικό C3 μπορεί μέσα στην πόλη και πάντα σύμφωνα με τη Citroen να καλύψει το 50% των αποστάσεων ηλεκτρικά, γεγονός που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση έως και 10% σε σχέση με μια αντίστοιχη συμβατική έκδοση.

citroen-c3-(3).jpg

 

Εδώ η τιμή διαμορφώνεται από τις 21.900 ευρώ, ενώ το τρίτο σύνολο είναι το ηλεκτρικό του e-C3, με τον ηλεκτροκινητήρα των 116 ίππων και τη μπαταρία των 44,0 kWh που μπορεί να καλύψει έως και 326 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Εδώ η τιμή με την κρατική επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» ξεκινά από τις 19.710 ευρώ.

citroen-c3-(4).jpg

Από εκεί και πέρα οι μηχανικοί της Citroen έδωσαν και στο νέο C3 ιδιαίτερη προσοχή στην άνεση υιοθετώντας την ανάρτηση Anvanced Comfort με τα υδραυλικά «μαξιλάρια», καθώς και τα καθίσματα Advanced Comfort.

Γενικά οι χώροι είναι μεγαλύτεροι συγκριτικά με αυτούς του προκατόχου του, κάτι που φαίνεται και από το πορτμπαγκάζ των 328 λίτρων.

citroen-e-c3.jpg

Από εκεί και πέρα η βασική έκδοση εξοπλισμού You έχει μια βάση για smartphone που επιτρέπει τη διασύνδεση του, ενώ μέσω της εφαρμογής My Citroen τo smartphone παίζει ρόλο στην προσπάθεά της.

Το παρόν δίνει φυσικά και ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων υποβοήθησης, ενώ συνολικά οι εκδόσεις εξοπλισμού του νέου C3 είναι τρεις, καθώς πέρα από την You που προαναφέραμε υπάρχουν και οι πιο πλούσιες Plus και Max.

citroen-c3-(2).jpg

Αρχικά το νέο Citroёn C3 θα είναι διαθέσιμο με το συμβατικό κινητήρα βενζίνης και το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, ενώ το υβριδικό σύνολο θα αρχίσει να παράγεται στις αρχές της νέας χρονιάς.

cnn

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ