24.4 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μύκονος: Ο “ΤΟΝΥ” και ο “Βέλγος” εκβίαζαν καταστηματάρχες στο νησί των Ανέμων – Σεσημασμένοι για κλοπές και ναρκωτικά

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ένας 38χρονος από την Αλβανία με το προσωνύμιο “ΤΟΝΥ”, φέρεται να είναι ο αρχηγός μιας τετραμελούς εκβιαστικής ομάδας που εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μύκονο. Ένας 42χρονος επονομαζόμενος “Βέλγος” ήταν ο υπαρχηγός, και δύο εισπράκτορες 38 και 21 χρόνων. Αρχηγός και υπαρχηγός στο παρελθόν ανήκαν σε ομάδα εκβιαστών που δραστηριοποιείτο στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έγιναν αποδέκτες πληροφοριών ότι από τις αρχές Αυγούστου η ομάδα των εκβιαστών εκβιάζει καταστηματάρχες στην περιοχή της Άνω Μεράς, ωστόσο η παράνομη δραστηριότητα προσδιορίζεται χρονικά από τον Νοέμβριο του 2023.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ο εκβιασμός του ιδιοκτήτη κρεπερί από τον οποίο απαίτησαν 2.500 για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο.

Από εστιατόριο 6.000 που είχε παράρτημα και στη Γλυφάδα από το οποίο έπαιρναν και 200 ευρώ το μήνα.

Από κρεοπωλείο στον Άλιμο, που σχετίζεται με το εστιατόριο, άλλα 200 ευρώ μηνιαίως, το οποίο κατέβαλε από τον Νοέμβριο του 2023.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν περίπου 30.000 ευρώ, και εξετάζεται αν υπάρχουν και άλλοι ιδιοκτήτες που έχουν πέσει θύματα εκβιασμού.

Ποινικό παρελθόν

Ο ΤΟΝΥ είναι σεσημασμένος για “απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση”, καθώς το 2018 κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς στην Καλλιθέα, πυροβόλησε εναντίον τους.

Ο “ΒΕΛΓΟΣ” είναι σεσημασμένος για “Συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική Οργάνωση” το 2015, “Εκβιάσεις, Κλοπές, Μαστροπεία, Πλαστογραφία, Ναρκωτικά και περί όπλων.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ