23.8 C
Rhodes
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024

“Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου” – Σφαίρα σε φάκελο, εμπρησμοί και οι απειλές του κυκλώματος της ΕΤΑΔ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

“Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου. … Χρόνια Πολλά Νικόλα… περίμενε το δώρο μου από κοντά… ‘Σύντομα’. … Ο φίλος σου 28/11/2023” αυτό ήταν το απειλητικό μήνυμα που βρισκόταν μέσα σε φάκελο, και κολλημένη μια σφαίρα, καρφιτσωμένο σε μία ανθοδέσμη.

Αποδέκτης ήταν 46χρονος Οικονομικός Διευθυντής στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ο οποίος εξέφραζε αντιρρήσεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, στις οποίες προέβαιναν τα μέλη της “φάμπρικας” των παράνομων και αόρατων μισθώσεων με επικεφαλής την 49χρονη, μέχρι τότε, τομεάρχη του αρμόδιου τμήματος.

Τον φάκελο τον είχε βρει η σύζυγός του έξω από το σπίτι τους στου Παπάγου, στις 8 Δεκεμβρίου 2023, δύο μέρες μετά την ονομαστική εορτή του. Την ημερομηνία που αναγραφόταν ως “υστερόγραφο” στο απειλητικό σημείωμα, άγνωστοι είχαν πυρπολήσει το αυτοκίνητό που μίσθωνε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και χρησιμοποιούσε ο 46χρονος Οικονομικός Διευθυντής. Την ίδια μέρα είχε λάβει μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο.

Στις 7 Νοεμβρίου 2023, μετά τις “αντιρρήσεις” του 46χρονου για σκανδαλώδη παραχώρηση με μικρό μίσθωμα, χώρου στάθμευσης στο Μπάντμιντον στο Γουδί, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε απομακρύνει από τη θέση της την 49χρονη κατηγορουμένη και τον συνεργάτη της, συγκατηγορούμενο, από το τμήμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Στη θέση της είχε τοποθετηθεί ο 47χρονος που είχε δεχθεί την επίθεση με το σφυρί στις 3 Ιουνίου, έξω από το σπίτι του στο Μαρούσι. Ο 19χρονος δράστης, είχε… 32 δικογραφίες σε βάρος του από το 2018 έως το 2024, οι περισσότερες από τις οποίες για ενδοοικογενειακή βία, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, που αφορούσαν την σύντροφό του με την οποία είχαν αποκτήσει ένα παιδί, όπως επίσης για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά.

Ο 46χρονος Οικονομικός Διευθυντής στην κατάθεσή του ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2023 είχε ερωτηθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤ.Α.Δ. για το αν η τιμή των 1.500 ευρώ τον μήνα είναι καλή για υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο μπάντμιντον στο Γουδί, γιατί του είχε γίνει πρόταση εκμετάλλευσης από το τμήμα βραχυχρόνιων μισθώσεων. Ο διευθυντής εξέφρασε τις αντιρρήσεις του αναφέροντας ότι ήταν πολύ χαμηλό το μίσθωμα. Την επόμενη μέρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε ότι στον συγκεκριμένο χώρα είχε τοποθετηθεί κοντέινερ και περίφραξη, για την παράτυπη λειτουργία πάρκινγκ. Από τότε ξεκίνησαν οι απειλές για τη ζωή του και εμπρηστική επίθεση στο όχημα που χρησιμοποιούσε.

Αυτή η επίθεση, μαζί με τον εμπρησμό της μοτοσυκλέτας φύλακα της ΕΤ.Α.Δ. στο Ολυμπιακό Πόλο Π. Φαλήρου και κλοπή του αυτοκινήτου του, μετά από προστριβή με τους υπεύθυνους του χώρου στάθμευσης (ίδιοι και στο Γουδί), και την επίθεση με λοστό στις 10 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα σε βάρος του οδηγού του τότε διευθύνοντα συμβούλου, εξετάζονται από τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών να προέρχονται από το συγκεκριμένο κύκλωμα, σε βάρος εκείνων που αντιδρούσαν στις παράνομες δραστηριότητές τους. Σημειώνεται πως αναμένεται ο αρμόδιος Εισαγγελέας να διατάξει προκαταρκτική έρευνα, την οποία πιθανότατα θα αναθέσει στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθεί αν ο αριθμός των κρατικών υπαλλήλων που εμπλέκονται στο κύκλωμα είναι πολύ μεγαλύτερος, όπως και ο αριθμός στελεχών του ΕΤ.Α.Δ., που έγιναν στόχοι απειλών και επιθέσεων.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ