21.8 C
Rhodes
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Καίγεται πάλι η Ελλάδα: Μεγάλη φωτιά τώρα – Εκκενώνονται χωριά – Μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά, καίει κοντά σε σπίτια – Έχει περάσει την εθνική οδό με κατεύθυνση τον κάμπο του Δύστου

Εστάλησαν τρία μηνύματα 112 – Έχουν σηκωθεί 14 εναέρια μέσα για την επιχείρηση κατάσβεσης – Η πυρκαγιά κινείται ανάμεσα σε Πετριές και Κριέζα – Βίντεο και φωτογραφίες

628272762827306282729

Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε δύο χωριά στην Εύβοια, με την Πυροσβεστική να ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις και την Πολιτική Προστασία να στέλνει τρία μηνύματα 112.

 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στο χωριό Πετριές και Κριέζα σε δασική έκταση κοντά σε σπίτια. Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η δήλωση κατοίκου της περιοχής που είπε στο evima.gr: «η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια μας. Βλέπουμε τις φλόγες».

 

Επικίνδυνες προεκτάσεις πάρει η φωτιά που ξέσπασε καθώς ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου.

 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ήδη αναπτύσσει μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου.

Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινείται με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς τα Κριέζα.

Ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Λίγο πριν από τις 15:30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής για τη φωτιά το οποίο αναφέρει, «παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Στο δεύτερο μήνυμα 112, λίγο μετά τις 15:45, οι κάτοικοι καλούνταν να απομακρυνθούν απο Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλο κι απο Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια

Λίγα λεπτά αργότερα, καλούνταν να εκκενώσουν από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους.

814a9ad9 69bc 40b0 8989 ccb5774d026c 1300db0c6 f7fe 43a1 91f1 160248f9f05a 1

Φωτιά στην Εύβοια: «Σκέπασε» την Αθήνα ο καπνός

Φωτιά στην Εύβοια: Ο καπνός από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει, έχει μετακινηθεί προς την Αττική και σταδιακά σκεπάζει την Αθήνα.

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια είναι σε εξέλιξη και δίνεται «μάχη» για να ανακοπεί και να προστατευθούν σπίτια, περιουσίες και οι άνθρωποι. Για ακόμα ένα καλοκαίρι η Εύβοια καλείται να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα, που ήδη έχει οδηγήσει στην εκκένωση χωριών και έχει σημάνει συναγερμό στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πυκνός καπνός που αναδύεται από τη φωτιά, είναι ορατός από πάρα πολλά σημεία στην Εύβοια, όπως θα δείτε στις  φωτογραφίες που ακολουθούν.

fwtia euboia almiropotamos fwtia 1 3 fwtia euboia almiropotamos 2 fwtia 5 fwtia euboia almiropotamos 3Εκτός, όμως, από την Εύβοια, η φορά του ανέμου είναι τέτοια που σπρώχνει τους πυκνούς μαύρους καπνούς προς τον νότιο Ευβοϊκό και την Αττική. Μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου και περιοχές της Αθήνας έχουν ήδη καλυφθεί από τους καπνούς, που προέρχονται από τη φωτιά στην Εύβοια… fwtia euboia attiki

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ