22.8 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ο Χάρι και η περιουσία εκατομμυρίων που θα πάρει ως δώρο γενεθλίων: Η royal που του άφησε περισσότερα χρήματα από τον Γουίλιαμ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2024 ο πρίγκιπας Χάρι θα γίνει 40 ετών και με αφορμή την ημερομηνία ορόσημο για τον ίδιο, θα κληρονομήσει ένα σημαντικό ποσό. Μάλιστα ο ίδιος θα κληρονομήσει περισσότερα χρήματα από τον αδελφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ όταν εκείνος έκλεισε τα 40.

 

Υπεύθυνη για αυτή τη διάκριση, είναι η προγιαγιά του Ελίζαμπεθ Μπόουζ-Λάυον, γνωστή ως βασιλομήτωρ, η οποία πέθανε το 2002.

queen mother

Το καταπιστευτικό ταμείο των 90 εκατ. δολαρίων

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, γιόρτασε τα 40ά γενέθλιά του με μια τελετουργική συναυλία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και έλαβε το ποσό που του αντιστοιχεί από το καταπίστευμα, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να κληρονομήσει περισσότερα εκατομμύρια στα γενέθλιά – ορόσημο που είναι σε λιγότερο από 2 μήνες, χάρη στις ρυθμίσεις που έκανε η αείμνηστη προγιαγιά του.

Η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ ίδρυσε ένα καταπιστευματικό ταμείο 90 εκατομμυρίων δολαρίων για την οικογένειά της, το οποίο ανέφερε ότι ο Δούκας του Σάσεξ θα λάβει το μερίδιό του όταν κλείσει τα 40.

prince harry

Η παγίδα στην κληρονομιά για τον Χάρι που θα μειώσει το ποσό που θα πάρει

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι επρόκειτο να μοιραστούν περίπου 14 εκατομμύρια λίρες από αυτή την κληρονομιά, ανέφερε το BBC το 2002. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των μετρητών θα πάει στον Χάρι επειδή ο Γουίλιαμ θα “ωφεληθεί οικονομικά” με το να γίνει βασιλιάς.

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να συγκεντρώνει περίπου 8,5 εκατομμύρια δολάρια από το μερίδιό του, ωστόσο εκείνος θα πληρώσει φόρους που θα μειώσουν το τελικό ποσό. Αντιθέτως ο Γουίλιαμ δεν υπόκειται σε φόρο οπότε τελικά η μοιρασιά θα είναι σχεδόν ισότιμη.

“Ως αποτέλεσμα, ο Χάρι είναι πιθανό να λάβει λίγο περισσότερα από τα μισά των 14 εκατομμυρίων που διατέθηκαν για τα 2 αδέρφια, λέει μία πηγή στους Times.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ