4.3 C
Rhodes
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025

Βρετανικός τουρισμός | Η γαστρονομία κρίνει τον προορισμό – Κρήτη και Κως στο top 8 των αναζητήσεων

Περισσότερα άρθρα

spot_img
  • Η Κρήτη (στη φωτογραφία στιγμιότυπο από το Ηράκλειο) και η Κως περιλαμβάνονται στους 8 πιο δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών στον κόσμο, με βάση τις αναζητήσεις τον Ιανουάριο για πακέτα διακοπών. Αυτό αποκαλύπτει η Έκθεση Ταξιδιωτικών Τάσεων για το 2025 της British Airways Holidays.

Ειδικότερα, το top 8 των προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις τον προηγούμενο μήνα (σε σχέση με τον περυσινό Ιανουάριο) απαρτίζεται από τους:

1.Αγκαντίρ +308%

2. Άμπου Ντάμπι +94%

3. Κρήτη +44%  

4. Koh Samui +38%

5. Γιβραλτάρ +17%

6. Νάσβιλ +17%

7. Κως +16%

8. Κατάρ +16%

Το top 10 των προορισμών στις εκπτώσεις

Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις για πακέτα διακοπών στο ba.com στις εκπτώσεις Ιανουαρίου 2025, εξάλλου, για ταξίδια φέτος, είναι οι:

1. Νέα Υόρκη

2. Ντουμπάι

3. Μπαρμπάντος

4. Κανκούν

5. Τενερίφη

6. Ορλάντο

7. Μαλδίβες

8. Μαυρίκιος

9. Αγία Λουκία

10. Μάλτα

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας

  • Το 69% των Βρετανών είπαν ότι το φαγητό αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του προορισμού των διακοπών τους. Η τάση αυτή εξελίσσεται. Οι παραθεριστές διαμορφώνουν πλέον ολόκληρες διαδρομές γύρω από viral πιάτα και τοπικές σπεσιαλιτέ, μετατρέποντας τα καθημερινά γεύματα σε εμπειρία που μπορούν να μοιραστούν. Από τα ιδιόμορφα σνακ μέχρι το street food, το «Taste Hunting» έχει γίνει η νέα σημαντική αναζήτηση για τους γαστρονομικούς εξερευνητές
  • Το 41% ​​των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, που πηγαίνουν διακοπές, ανέφεραν ότι έχουν εμπνευστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δοκιμάσουν ένα συγκεκριμένο εστιατόριο ή φαγητό στο εξωτερικό. Το ίδιο αναφέρει και 1 στους 5 άνω των 55 ετών.
  • Το 71% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 18-24 ετών και το 68% των ενηλίκων ηλικίας 25-34 ετών που πηγαίνουν διακοπές, είπαν ότι είναι σημαντικό οι διακοπές να ενσωματώνουν την ευκαιρία να εξασκηθούν ή να ακολουθήσουν τα χόμπι/ενδιαφέροντά τους. Μόνο το 31% των ατόμων ηλικίας 55+ είπε το ίδιο.
  • Σύμφωνα με την έρευνα πελατών από την British Airways Holidays, το 70% είπε ότι «του αρέσει να επιστρέφει από τις διακοπές έχοντας μάθει κάτι νέο». Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 32% των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που σχεδιάζουν να πάνε διακοπές το 2025, είναι πιθανό να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο ή θέρετρο ειδικά για τις δραστηριότητες, τις εμπειρίες ή τις αθλητικές εγκαταστάσεις του. Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 58%, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη σημασία των διακοπών που ευθυγραμμίζονται με προσωπικά ενδιαφέροντα.
  • Οι παραδοσιακές διακοπές all-inclusive επιστρέφουν πλήρως, με μπουφέδες και οργανωμένες δραστηριότητες να κερδίζουν τις νεότερες γενιές που λαχταρούν αποδράσεις χωρίς άγχος σε προκαθορισμένη τιμή. Σύμφωνα με την έρευνα πελατών, το 42% είπε ότι «θέλουν να τρώνε, να πίνουν και να ξαπλώνουν στον ήλιο» μόνο όταν πηγαίνουν διακοπές. Ταυτόχρονα, το ένα τρίτο (32%) των πελατών λέει ότι τους αρέσουν οι διακοπές όπου οργανώνονται δραστηριότητες για αυτούς.

     

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ