26 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Τύφλα στο μεθύσι με 200km/h – Στη φυλακή ο γνωστός γκαλερίστας για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το κατώφλι της φυλακής θα περάσει σήμερα (16/10/2024) ο γνωστός γκαλερίστας του Κολωνακίου, μετά την εμπλοκή του σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός 52χρονου άνδρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όταν ο 39χρονος γκαλερίστας, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ και με υπερβολική ταχύτητα, συγκρούστηκε με το όχημα του 52χρονου.

Το κατώφλι της φυλακής θα περάσει αύριο (16/10/2024) ο γνωστός γκαλερίστας του Κολωνακίου, μετά την εμπλοκή του σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός 52χρονου άνδρα. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όταν ο 39χρονος γκαλερίστας, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ και με υπερβολική ταχύτητα, συγκρούστηκε με το όχημα του 52χρονου.

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και παραβίαση κόκκινου

Οι έρευνες της τροχαίας αποκάλυψαν ότι ο γκαλερίστας, έχοντας φύγει με τη σύντροφό του από το Κολωνάκι, παραβίασε δύο κόκκινα φανάρια ενώ η ταχύτητα της Μερσέντες που οδηγούσε ξεπερνούσε τα 200 χλμ/ώρα. Το αλκοτέστ που έγινε στον οδηγό έδειξε συγκέντρωση αλκοόλ 1,55 mg στο αίμα, πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο των 0,25 mg. Αυτά τα αποτελέσματα οδήγησαν στην απόφαση να προφυλακιστεί μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Το χρονικό του δυστυχήματος



Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στις 02:35 της Πέμπτης, όταν το όχημα του 52χρονου, κινούμενο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του γκαλερίστα στο ύψος της Γλυφάδας. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του 52χρονου να εκτραπεί δεξιά, προσκρούοντας αρχικά σε δέντρο και στη συνέχεια σε σταθμευμένο όχημα. Το αυτοκίνητο του γκαλερίστα κατέληξε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού.

 

Δυστυχώς, ο 52χρονος υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας». Ο γκαλερίστας και η 33χρονη επιβάτιδα που ήταν μαζί του τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.

Η απολογία και η προφυλάκιση

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο 39χρονος κατά την απολογία του, δεν κατάφερε να πείσει τις αρχές για την αθωότητά του. Το υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του, η υπερβολική ταχύτητα και η παραβίαση των κόκκινων φαναριών ήταν καθοριστικοί παράγοντες που οδήγησαν στην απόφαση να προφυλακιστεί. Ο συνήγορός του, Στέλιος Γκαρίπης, δήλωσε ότι ο πελάτης του παραμένει σοκαρισμένος από το δυστύχημα και θα προσπαθήσει να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές.

Προανάκριση και επιπτώσεις

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής, ενώ έχει ζητηθεί και η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής για τον 52χρονο θύμα. Από τον γκαλερίστα ελήφθησαν επίσης δείγματα αίματος και ούρων για τον εντοπισμό τυχόν τοξικών ουσιών. Το δυστύχημα έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, με τις αρχές να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση ζωνών ασφαλείας από τους εμπλεκόμενους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ