27 C
Rhodes
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

“Μπαρούτι” η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία “μάχη” του Κασσελάκη στη σημερινή ΚΕ για να αποφύγει τον αποκλεισμό από τις εκλογές

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στα ύψη έχει ανέβει το θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πόλωση να είναι μεγάλη ενόψει της σημερινής (12:30) συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Στο τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα της ηγεσίας, παρότι ο ίδιος έκανε υποχώρηση και απέσυρε το εξώδικο που είχε στείλει στο κόμμα μετά τη δημοσίευση του Πόθεν Έσχες του στην “ΕφΣυν”.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ότι αποσύρει το επίμαχο εξώδικο αποσύρεται, τονίζοντας ότι ο στόχος του επιτεύχθηκε.

 

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος εξήγησε ότι η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των άλλων υποψηφίων, καθώς και η καταδίκη της διαρροής από την Πολιτική Γραμματεία στις 8 Οκτωβρίου, δικαίωσαν τις θέσεις του. Ως εκ τούτου, δήλωσε πως δεν θα ακολουθήσει περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Καταγγελίες για σχέδιο αποκλεισμού

Σε συνέντευξή του, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι υπάρχει σχέδιο για τον αποκλεισμό του από την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι παραμένει πρόεδρος και ζητώντας από το συνέδριο να αποφανθεί. “Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει που στοχεύει στον αποκλεισμό μου από την υποψηφιότητα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κασελάκης δεν δίστασε να αναφερθεί και στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι, εάν ο πρώην πρόεδρος επιθυμεί την επιστροφή του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, θα ήταν πιο έντιμο να θέσει υποψηφιότητα απέναντί του.

Κανονικά η ΚΕ, παρά τις προσπάθειες αναβολής

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει “μπαρούτι”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με ανατροπές διαρκώς να αλλάζουν το σκηνικό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες επιχειρήθηκε από τους Kasselistas στην ΠΓ η αναβολή της συνεδρίασης της ΚΕ, όμως κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη. Την αναβολή υποστήριξαν οι Νίκος Σκορίνης, Πάνος Ρήγας, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Λευκό ψήφισε ο Παύλος Πολάκης ως προς την αναβολή της συνεδρίασης. Λευκό ψήφισε και ο Εκπρόσωπος της Νεολαίας, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος ως προς την αναβολή της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Αδυναμία επικοινωνίας, πάντως, καταγράφηκε στην Πολιτική Γραμματεία με τις Ρένα Δούρου και Μαρία Κουβέλη, που εντέλει δεν ψήφισαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, δημοσίευσε μακροσκελή ανάρτηση, απαντώντας σε κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του από μέλη της Γραμματείας. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την απόσυρση του εξωδίκου, εν γνώσει της αποφασιστικότητας της πλειοψηφίας του κόμματος να προχωρήσει με απόφαση αποκλεισμού της υποψηφιότητάς του στην αυριανή Κεντρική Επιτροπή.

Τέλος δεσμεύτηκε προς τους οπαδούς του ότι Συνέδριο και εκλογές για πρόεδρο θα γίνουν “ελεύθερα”.

Η κίνηση του Κασσελάκη φαίνεται να αποτελεί μια προσπάθεια να ακυρώσει το κρίσιμο ζήτημα της σημερινής συνεδρίασης, ωστόσο, ανώτατοι κομματικοί παράγοντες επιβεβαιώνουν ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, και μάλιστα χωρίς εισήγηση από την Πολιτική Γραμματεία. Τα μέλη της Επιτροπής θα τοποθετηθούν ελεύθερα και θα αποφασίσουν για το μέλλον της υποψηφιότητας Κασσελάκη

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ