25.4 C
Rhodes
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ξεκινούν σήμερα στην Κάρπαθο οι επετειακές εκδηλώσεις, για τα 80 χρόνια του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Κορυφώνονται το Σάββατο 5 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου – Παρών και ο Καρπαθιακής καταγωγής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις στην Κάρπαθο, για τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Καρπάθου.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Η κα Σακελλαροπούλου, η οποία έχει ανακηρυχθεί κι επίτιμη Δημότης Καρπάθου, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δήμου και θα παραστεί για δεύτερη φορά στις αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και θα λήξουν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024.

Αγώνας Δρόμου θα διεξαχθεί στις Μενετές σήμερα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου, με αφετηρία την περιοχή “Ζαζόπετρα” μέχρι και το Μνημείο της 5ης Οκτωβρίου.

Επίσης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία της Ευζωνικής Στολής, που αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της ελληνικής παράδοσης. Η έκθεση θα γίνει στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Μενετών “Η Πρόοδος”, και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι οι εξής: – 5-7 Οκτωβρίου 2024 – Πρωινές ώρες: 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. – Απογευματινές ώρες: 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. Η έκθεση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, και αποτελεί σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας.

Και η Ηρωική Νήσος Κάσος τιμά τα 80 χρόνια του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου με την Έκθεση Κασιωτών δημιουργών. Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Δήμου Καρπάθου, ξεκινάει σήμερα έκθεση καλλιτεχνικών εκθεμάτων Κασίων δημιουργών στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου και θα έχει διάρκεια μέχρι και την 7η Οκτωβρίου. Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από: 4 – 10 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 11 :00 π.μ.. – 13 : 00. και 18:00 – 21:00.

Ο εορτασμός της 5ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το Σάββατο με την πανηγυρική Δοξολογία, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μενετών από τον Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο, συμπαραστατουμένος από όλους τους ιερείς του νησιού και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος κατάγεται από την Κάρπαθο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ