24.4 C
Rhodes
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η νέα συλλεκτική Mercedes-AMG GT είναι εμπνευσμένη από την F1-πόσες θα κυκλοφορήσουν

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η Mercedes-AMG μπορεί να μην διανύει τις καλύτερες μέρες της στο φετινό πρωτάθλημα F1, καθώς βλέπει την πλάτη των McLaren, Red Bull και Ferrari, ωστόσο υπάρχουν κάποια νέα που μπορούν να κάνουν τους φίλους της να χαίρονται.

Όπως η ειδική έκδοση “Motorsport Collectors Edition” της AMG GT, που είναι βασισμένη στην έκδοση 63 Pro 4 Matic+ η οποία είχε παρουσιαστεί νωρίτερα φέτος και είναι ένα αυτοκίνητο προσανατολισμένο για χρήση στην πίστα, αλλά νόμιμο και για χρήση στο δρόμο.

Αν τώρα θέλεις να δεις το πλήρες όνομα της νέας έκδοσης, ετοιμάσου για ένα από τα μεγαλύτερα που έχεις συναντήσει ποτέMercedes-AMG GT63 Pro 4 Matic+ “Motorsport Collectors Edition”. Ουφ. Πραγματικά πολύ μεγάλο όνομα για ένα αυτοκίνητο που θα κατασκευαστεί σε μόλις 200 αντίτυπα.

 

Κάθε αυτοκίνητο θα έχει livery εμπνευσμένο από αυτό των μονοθεσίων της F1 που χρηματοδοτούνται από την AMG Petronas κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, αλλά και το 2023, όταν η ομάδα τα πήγε ελαφρώς καλύτερα, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση πίσω από τη Red Bull.

Γαλαζοπράσινα διακοσμητικά

Οι λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε φωτισμό neon αναδεικνύουν τα γραφικά των πλευρικών παραθύρων, τα μαρσπιέ, τις ζάντες 21 ιντσών και τις εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, ενώ οι τεράστιες δαγκάνες των φρένων από ανθρακονήματα, είναι ένα ακόμη σημείο που μαγνητίζει το βλέμμα.

Υπάρχουν περισσότερα στοιχεία γαλαζοπράσινου χρώματος στο εσωτερικό, όπου τα φωτιζόμενα μαρσπιέ των θυρών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και τα σπορ καθίσματα με φινιρισμένα ένα μιξ δέρματος Nappa και υφάσματος μικροϊνών, φέρουν όλα την υπογραφή της απόχρωσης Petronas. Κάτι που φυσικά, όσοι παρακολουθούν F1 θα καταλάβουν αμέσως.

Στο επίκεντρο ο V8 4.0 λίτρων

Η ανανέωση της F1 δεν επεκτείνεται στο σύστημα κίνησης, του οποίου το επίκεντρο είναι ο ίδιος V8 κινητήρας 4.0 λίτρων bi-turbo που εφοδιάζει και άλλες εκδόσεις της GT. Αλλά επειδή βασίζεται στην GT Pro, η Collectors Edition αποδίδει 612 ίππους, αντί για τους 585 ίππους που αποδίδει η “συμβατική” GT 63 4Matic+.

 

Η AMG αναφέρει πως η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 317 km/h. Εκείνο που δεν αναφέρει, είναι η τιμή της περιορισμένης αυτής έκδοσης, αλλά μην περιμένεις κάτι λιγότερο από 200.000+ ευρώ.

 

https://www.topgeargreece.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ