21.8 C
Rhodes
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, 2026

Κατερίνη: Προφυλακίστηκαν δύο στρατιωτικοί για τις απάτες-“μαμούθ” με κρυπτονομίσματα – Αρνούνται τις κατηγορίες

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απάτης-«μαμούθ» με κρυπτονομίσματα στην Κατερίνη. Η μαραθώνια διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις απολογίες των 17 συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να είχε αναπτύξει ένα μεγάλο πυραμιδικό σύστημα με πρόσχημα επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και υποσχέσεις για ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. Σε προσωρινή κράτηση τέθηκαν οι δύο στρατιωτικοί που φέρεται να είχαν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα και ένα ακόμη μέλος. Οι υπόλοιποι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ανάλογα με την περίπτωση, με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις.

Η διαδικασία ξεκίνησε τα προηγούμενα 24ωρα και ολοκληρώθηκε απόψε με τις απολογίες των τελευταίων 9 κατηγορουμένων. Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν σήμερα εξηγήσεις και πήραν το δρόμο για τη φυλακή είναι τα δύο φερόμενα ως αρχηγικά μέλη, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στρατιωτικοί. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αφορούν τις πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

 

Είχε προηγηθεί η προσωρινή κράτηση ενός ακόμη εμπλεκόμενου προσώπου, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Πώς “ξεσκεπάστηκε” το κύκλωμα

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση φέρεται να δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το 2025, χρησιμοποιώντας νομιμοφανή εταιρικά σχήματα και διαδικτυακή πλατφόρμα για την προσέλκυση επενδυτών, στους οποίους παρέχονταν υποσχέσεις για υψηλές αποδόσεις, με εκτίμηση διπλασιασμού του κεφαλαίου μέσα σε μόλις 50 ημέρες – με ελάχιστο ή ακόμη και μηδενικό ρίσκο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ