Σε μια ιστορική υπαίθρια Θεία Λειτουργία στην εμβληματική Πλας ντε λα Κονκόρντ στο Παρίσι προεξήρχε ο Πάπας Λέων, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία. Ενώπιον ενός πολυπληθούς ποιμνίου, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απηύθυνε προσκλητήριο για την αναζήτηση του ουσιαστικού νοήματος της ζωής, εστιάζοντας στις αξίες της πίστης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με το Βατικανό, περίπου 800.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη λειτουργία, η οποία αποτέλεσε το σημαντικότερο γεγονός της δεύτερης ημέρας της επίσκεψής του στη Γαλλία. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πάπα στο Παρίσι μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ το 2008, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη προσέλευση πιστών.
Στο σημείο βρέθηκαν 2.400 ιερείς και διάκονοι, περίπου 100 επίσκοποι, περισσότεροι από 1.000 ψάλτες, καθώς και 400 βοηθοί στο ιερό.
Κατά την ομιλία του, κάλεσε τους πιστούς να «εξετάσουν την καρδιά τους» και να αναρωτηθούν ποια είναι η «βαθύτερη δίψα» τους.



