12.7 C
Rhodes
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026

Μεγάλη ανταπόκριση στη δράση κομποστοποίησης του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στα Αφάντου (

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από τους κατοίκους πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2026, η δράση διανομής κομποστοποιητών του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στα Αφάντου, επιβεβαιώνοντας ότι τα μικρά, καθημερινά βήματα μπορούν να έχουν σημαντική περιβαλλοντική αξία.

Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, με ξεκάθαρο προσανατολισμό στη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και ουσιαστική δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος, συνεχίζει και ενισχύει τη δράση κομποστοποίησης στα χωριά της Ρόδου.

Η σημερινή δράση, που πραγματοποιήθηκε από τις 09:00 έως τις 15:00 στην κεντρική Πλατεία Αφάντου, συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την οικιακή κομποστοποίηση.

Στη σημερινή δράση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Γενικός Διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστος Γαμβρούδης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Παπασταματίου, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Αποστόλης Ασπράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Δωδεκανήσου κ. Νίκος Νικολής, η Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα Χαρούλα Γιασιράνη, η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. κα Μάρα Αντωνιάδη, η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αφάντου κα Κατερίνα Καραγιάννη, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια πραγματική γιορτή οικολογικής συνείδησης, με χαμόγελα, ουσιαστικές συζητήσεις και έντονη θετική ενέργεια. Πολλοί κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν προσωπικά με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρο του ΦοΔΣΑ κ. Γιώργο Χατζημάρκο, εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον και τη στήριξή τους στη συγκεκριμένη δράση.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου κάλεσε τους κατοίκους των Αφάντου και των γύρω περιοχών να συμμετάσχουν ενεργά σε μια συλλογική προσπάθεια που ξεκινά από την καθημερινότητα και οδηγεί σε ουσιαστική μείωση των αποβλήτων από την πηγή. Η μεγάλη προσέλευση ανέδειξε τη διάθεση των πολιτών να υιοθετήσουν πιο υπεύθυνες και βιώσιμες πρακτικές ζωής.

Η δράση, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άφησε ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και αποδεικνύοντας ότι η ενημέρωση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών αποτελούν βασικό πυλώνα για την επιτυχία της βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ