19.9 C
Rhodes
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025

Swan By Kontiki: Eντυπωσιακή η πρώτη βραδιά 4 Ηands – Chef Collaboration

Περισσότερα άρθρα

spot_img

To Swan By Kontiki ήρθε για να κάνει… τη διαφορά.

Κάθε Πέμπτη μια ξεχωριστή βραδιά με έναν… ξεχωριστό σεφ δίπλα στον Executive Chef του Swan by Kontiki, Λευτέρη Ντρέρη.

Η πρώτη βραδιά του Weekly Ritual, χθες Πέμπτη, έφερε κοντά δύο σεφ που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη γεύση.O Λευτέρης Ντρέρης υποδέχτηκε τον Execuitve Chef του Kallithea Springs, Αργύρη Γιαννόπουλο.

Λευτέρης Ντρέρης × Αργύρη Γιαννόπουλος — ένα 4 Hands Dinner όπου κάθε πιάτο είχε τη δική του ιστορία, πάνω στο σκηνικό της θάλασσας.

Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία και η επόμενη Πέμπτη με το νέο 4 Hands Dinner αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή με τον Λεύτερη Ντρέρη να υποδέχεται αυτή τη φορά τον σεφ Σπύρο Κουγιό που εργάζεται ως Head Chef στο εστιατόριο  “Noble” στο ξενοδοεχείο Elysium.

Σπύρος Κουγιός

Ο Σπύρος Κουγιός γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1997 στην Ρόδο. Σπούδασε στο Ι.Ε.Κ Ρόδου και ξεκίνησε την πρακτική του στο ξενοδοχείο Elysium δίπλα στο chef Γιώργο Τρουμούχη και στο chef Σταμάτη Μισομικέ.

Από την πρώτη μέρα που μπήκε στην κουζίνα, εντυπωσιάστηκε από το πόσο πραγματικά δημιουργικό επάγγελμα μπορεί να γίνει η μαγειρική, και έτσι αποφάσισε να παρακολουθήσει την κουζίνα του Noble, του εστιατορίου που βρίσκεται στο τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου.
Τον χειμώνα επιλέγει να δουλεύει σε εστιατόρια που είναι βραβευμένα με αστέρια Michelin όπως το ‘Maaemo, το Kontrast και άλλα. Συμμετείχε στον διαγωνισμό European Young Chef του IGCAT, αλλά και ως ambassador chef στην γαστρονομική βραδιά που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο James Beard Foundation της Νέας Υόρκης.

Πλέον κάνει το όνειρα του πραγματικότητα, ως ο Head Chef στο Noble, με την ομάδα του στο πλευρό του για να συνεχίσουν το έργο των chef και του πολυβραβευμένου εστιατορίου.

Λευτέρης Ντρέρης, Executive Chef Swan By Kontiki

 

International Stages
Maaemo (3 Michelin Stars) — Oslo, Norway (2016)
Ένα από τα εστιατόρια με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Σκανδιναβία, που επαναπροσδιορίζει τη σκανδιναβική κουζίνα. Εμφανίζεται στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
• Amass — Copenhagen, Denmark (Jan – Feb 2020)
Ιδρύθηκε από τον πρώην σεφ του Noma Matt Orlando, ιδιαίτερα αναγνωρισμένο για τη βιώσιμη και καινοτόμο προσέγγισή του στο καλό φαγητό. Κατατάχθηκε στις 50 καλύτερες ανακαλύψεις στον κόσμο.
• Dinner by Heston Blumenthal (2 Michelin Stars) — London, UK (Feb – Mar 2020)
Διεθνούς φήμης εστιατόριο που συνδυάζει ιστορικές βρετανικές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές. Κατατάσσεται σταθερά στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ