27.1 C
Rhodes
Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε πολίτες στη Ρόδο – Προσποιούνταν ότι είναι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Τερματίστηκε άμεσα, από τη Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου, η δράση συμμορίας που εξαπατούσε πολίτες και διέπραττε κλοπές στη Ρόδο το τελευταίο διήμερο.

Όπως διακριβώθηκε η συμμορία αποτελούνταν από τουλάχιστον τρία μέλη τα οποία λειτουργούσαν με συντονισμένες ενέργειες, διακριτούς ρόλους και συγκριμένη μεθοδολογία.

Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης καλούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες, υποδυόμενο υπάλληλο διαχείρισης δικτύου ηλεκτρικής ενεργείας και με το πρόσχημα της προστασίας των χρημάτων-χρυσαφικών, που διατηρούσαν μέσα στο σπίτι τους, από ενδεχόμενη έκρηξη ή πυρκαγιά λόγω υψηλής τάσης, τους έπειθαν να τα εναποθέσουν σε εξωτερικούς – αύλειους χώρους, απ’ όπου τα αφαιρούσαν οι συνεργοί του.

Για το χειρισμό της υπόθεσης και την εξάρθρωση της συμμορίας, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν έπειτα από επισταμένη διερεύνηση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων να ταυτοποιήσουν πλήρως δύο από τους δράστες και να εντοπίσουν τον έναν από αυτούς.

Πρόκειται για έναν 19χρονο ημεδαπό που συνελήφθη και έναν 27χρονο ημεδαπό ο οποίος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απάτης και κλοπής, από τις οποίες τρεις τετελεσμένες και τρεις σε απόπειρα που διέπραξαν οι δράστες στις 03 και 04 Σεπτεμβρίου 2025.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 19χρονος, ως μέσο διευκόλυνσης.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται ως προς τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ