25.4 C
Rhodes
Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025

Αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Ρόδος – Κολοσσός και απολογισμός δράσεων 2024 – 2025

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το Σάββατο 5 Ιουλίου, στον μαγευτικό και φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Apollo Blue, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος – Κολοσσός άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του, με μια λαμπρή Πανηγυρική Συνεστίαση αφιερωμένη στην Αλλαγή Ηγεσίας. Ροταριανοί και φίλοι του Ομίλου συγκεντρώθηκαν με ενθουσιασμό, για να καλωσορίσουν με αισιοδοξία τη νέα Ροταριανή χρονιά και να αποχαιρετήσουν με ευγνωμοσύνη το έργο και την προσφορά της απερχόμενης διοίκησης.

Η Πρόεδρος της Ροταριανής χρονιάς 2024-25, Μαίρη Αγιακάτσικα, άνοιξε την ομιλία της με λόγια βαθιάς συγκίνησης και τιμής, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στη Πανηγυρική Συνεστίαση Αλλαγής Ηγεσίας του Ομίλου. Μια βραδιά αφιερωμένη όχι μόνο στον εορτασμό των επιτευγμάτων της χρονιάς που πέρασε, αλλά και στη διαχρονική αξία της συνέχειας, της ανανέωσης και της σταθερότητας που χαρακτηρίζουν το Ρόταρυ.

Τόνισε πως η αλλαγή ηγεσίας αποτελεί έναν θεσμό με ιδιαίτερη σημασία για κάθε Ροταριανό Όμιλο, καθώς σηματοδοτεί το τέλος μιας δημιουργικής διαδρομής και την απαρχή μιας νέας εποχής, γεμάτης προοπτικές, έμπνευση και νέες ευκαιρίες προσφοράς.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε, όπως ανέφερε, υπήρξε πλούσια σε προκλήσεις αλλά και σε ευκαιρίες για συλλογική δράση, μάθηση και ουσιαστική συμβολή στο κοινωνικό σύνολο. Το πιο πολύτιμο στοιχείο αυτής της πορείας ήταν η ενότητα. Κάθε επιτυχία, κάθε βήμα προόδου, φέρει τη σφραγίδα της ομαδικής προσπάθειας και της αφοσίωσης όλων των μελών.

Μέσα από τις Λεωφόρους Δράσης του Ρόταρυ, ο Όμιλος άφησε το αποτύπωμά του στην κοινωνία, στη νεολαία, στην επαγγελματική ηθική και στο παγκόσμιο ιδεώδες της ροταριανής υπηρεσίας, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει κοινό όραμα και συνεργασία, τα αποτελέσματα είναι ουσιαστικά και διαχρονικά.

Η απερχόμενη πρόεδρος Μαίρη τόνισε για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  :

Συνολικά ο Όμιλός μας προσέφερε το ποσό το 2.971 δολαρίων στα ταμεία του Ροταριανού Ιδρύματος, για τους στόχους του Διεθνούς Ρόταρυ.

Στις δράσεις του Ομίλου μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς συμμετείχαν ενεργά περίπου 185 άτομα, προσφέροντας συνολικά πάνω από 500 ώρες εθελοντικής εργασίας. Παράλληλα, διατέθηκαν πάνω από  8.000 ευρώ για την υλοποίηση των δράσεων, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην επίσημη πλατφόρμα του Διεθνούς Ρόταρυ.

Η σημαντική αυτή συνεισφορά, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πόρους, αναγνωρίστηκε επίσημα από την Περιφέρεια 2475 του Διεθνούς Ρόταρυ, η οποία τίμησε τον Όμιλό μας με διάκριση για την ενεργή και ουσιαστική του παρουσία .

Τα βραβεία που δόθηκαν στον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός ήταν :

1. Για την προσφορά του στο Ροταριανό Ίδρυμα και τον αγώνα κατά της πολιομυελίτιδας.

2. Για τη δράση του στον τομέα της νεότητας.

3. Εύφημη μνεία του Διοικητή για το συνολικό του έργο.

1. Η χρονιά μας ξεκίνησε με την άμεση δραστηριοποίησή μας στις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Κω, με την αποστολή μανίκων πυρόσβεσης στην πυροσβεστική υπηρεσία, σε συνεργασία με τον Ρ.Ο. Κω .

2. Στηρίξαμε με δωρεά τροφίμων το Καταφύγιο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου. Μια συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης.

3. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δωρίσαμε έναν φορητό ημιαυτόματο απινιδωτή στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, εξοπλίζοντας το σχολείο με κρίσιμο ιατρικό εξοπλισμό που καλύπτει τις ανάγκες 800 και πλέον μαθητών και καθηγητών.

4. Στηρίξαμε τα απομονωμένα μονοθέσια σχολεία δωρίζοντας εκπαιδευτικό υλικό και τεχνολογικά μέσα μέσων στα δημοτικά σχολεία Τέλενδου και Αρκιών.

5. Διοργανώσαμε βραδιά ενημέρωσης και παιχνιδιού Bingo & Human slot machine” προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα για το ταμείο Polio Plus Fund , συνεισφέροντας ουσιαστικά στον παγκόσμιο αγώνα του Ρόταρυ κατά της πολιομυελίτιδας.

6. Καλλιεργήσαμε τη δημιουργικότητά μας σε διαδραστική ομιλία για τη χειροτεχνία και τον πολιτισμό ανά τους αιώνες, δημιουργώντας τις δικές μας χειροτεχνίες και αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ μας.

7. Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων μοιράσαμε δώρα στα παιδιά του Καταφύγιου Γυναικών Θυμάτων Βίας, αλλά και στο Ορφανοτροφείο Ρόδου και μαζί με τα παιδιά φτιάξαμε στολίδια, προσφέραμε μπισκότα και ζεστή σοκολάτα και μοιράσαμε δώρα, αποκτώντας κι εμείς προσωπική επαφή μαζί τους, που είναι και αυτό που αναζητούν περισσότερο.

8. Διασκεδάσαμε ξέφρενα στο καθιερωμένο πλέον Αποκριάτικο Φιλανθρωπικό Καραόκε Πάρτυ μαζεύοντας χρήματα για το Ροταριανό Ίδρυμα και την στήριξη των δράσεων του Διεθνούς Ρόταρυ,

9. Αγοράσαμε ένα εξειδικευμένο ψυχομετρικό εργαλείο αξιολόγησης για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, το WISC-V, το οποίο δωρίσαμε στο ΚΕΔΑΣΥ Ρόδου που εξυπηρετεί τους μαθητές όλης της Δωδεκανήσου.

10. Συνεισφέραμε επίσης στην αποκατάσταση της οροφής του θερμοκηπίου στο 1ο ΕΠΑΛ, ένα έργο παιδείας που χρησιμοποιείται από τους μαθητές του τομέα γεωπονίας αλλά και από άτομα με ειδικές ικανότητες.

11. Κλείσαμε τον κύκλο των φετινών μας δράσεων, προσφέροντας καλαθάκια με πασχαλινά δώρα στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου, καθώς και στιγμές συντροφιάς και καλλωπισμού στους ηλικιωμένους του Χαραλάμπειου Γηροκομείου Ρόδου.

Τη ροταριανή χρονιά που ολοκληρώνεται, εργαστήκαμε με σχέδιο, ενότητα και αφοσίωση.

Υποδεχθήκαμε τρία νέα μέλη, συμμετείχαμε σε District Grant και — το σημαντικότερο — πετύχαμε και τους 12 στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς.

Με τη λαχειοφόρο αγορά που οργάνωσε ο Όμιλός μας, έχει ήδη αγοραστεί ένα μηχάνημα αιματηρής μέτρησης χολερυθρίνης, δηλαδή του βρεφικού ίκτερου, αξίας 2.500 ευρώ, το οποίο θα παραδοθεί στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από τον επόμενο Πρόεδρο του Ομίλου μας, ροταριανό Σπύρο Δαλιάνη.

Όλες αυτές οι δράσεις και οι δωρεές δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν χωρίς την στήριξη των μελών και των φίλων του Ομίλου, πίσω από κάθε δράση, πίσω από κάθε επιτυχία, υπάρχουν άνθρωποι. Άνθρωποι που πρόσφεραν τον χρόνο, την ενέργειά και πολλές φορές την ψυχή τους. Η απερχόμενη Πρόεδρος ευχαρίστησε και τίμησε :

Για τη συμβολή τους ως εμπνευσμένοι σύμβουλοι, μέντορες και φίλοι,

Α)τον π.Διοικητή της 2475 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ και
ιδρυτή του Ομίλου Ρόδος-Κολοσσός Τάκη Δαλιάνη,

Β)την π.β.Διοικητή  Έλενα Γιαννίκη

Γ)την προ Πρόεδρο Βάσω Μουτάφη

· Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που στάθηκαν πολύτιμοι συνοδοιπόροι.

Τον εισερχόμενο Πρόεδρο Σπύρο Δαλιάνη, το Γραμματέα  Κυριάκο Σαλαχούρη, το Ταμία  Γιώργο Ζαχαράκη, την κοσμήτορά  Μαριρένα Γεωργά και τα μέλη Σάββα Αφαντενό και Μανώλη Αρβανιτόπουλο.

· Τις Επιτροπές μας, που εργάστηκαν με όραμα και συνέπεια.

1. Η επιτροπή Στήριξης Ευάλωτων Ομάδων με Πρόεδρο τη ροταριανή Σάντρα Νέζη και μέλη την Μαριρένα Γεωργά, την Ανδριάνα Χατζηλαζάρου, τη Δώρα Κουτσοσπύρου, την Κάτια Ζαχαρίου και την Κάτια Κανάρη για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών δράσεων στο Ορφανοτροφείο.

2. Η Επιτροπή Στοργή για τα Παιδιά και την Τρίτη Ηλικία με πρόεδρο τη Σταματία Στεργενάκη και μέλη της επιτροπής Μιχάλη Λιμπέρη, Σάββα Αφαντενό, Μανώλη Αρβανιτόπουλο και Ελένη Τερεζάκη για την πολύτιμη συμβολή τους στη δράση στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο .

3. Η Επιτροπή Συγκέντρωσης Πόρων με πρόεδρο τον Τάσο Κωσταντάρο και μέλη το Λουκά Γεωργά, την Ηλιάνα Δαλιάνη, την Ανδριάνα Χατζηλαζάρου, το Γιάννη Αχλαδιώτη, το Μανώλη Αχλαδιώτη και το Μιχάλη Καλλίγερο για την επιτυχημένη οργάνωση του Πάρτυ γενεθλίων του Ομίλου και της λαχειοφόρου αγοράς.

4. Την επιτροπή Εκπαίδευσης και Βραβεύσεων με πρόεδρο τον Κώστα Τσολακίδη και μέλος Κάτια Ζαχαρίου για την πρωτοβουλία στήριξης των Απομονωμένων Μονοθέσιων Σχολείων των Ακριτικών Νησιών της Δωδεκανήσου.

5. Τον Πάρη Σανσόγλου για την απόλυτη στήριξή του στην ανακατασκευή της οροφής του θερμοκηπίου στο 1ο ΕΠΑΛ.

6. Στον Κώστα Πανάγο για την διοργάνωση την υπέροχης διομιλικής συνεστίασης όπου απολαύσαμε τις υπέροχες ιστορίες του.

7. Τη Σταματία Στεργενακη για τη διοργάνωση της δια δραστικής ομιλίας για την τέχνη της χειροτεχνίας

8. Στη Δώρα Κουτσοσπύρου και Σάντρα Νέζη για τα υπέροχα βίντεο που δημιουργούν κάθε φορά

9. Τον Σπύρο Δαλιάνη και το Σάββα Αφαντενό για την διοργάνωση της βραδιάς Bingo και του Καραόκε Πάρτι για τη στήριξη του Ροταριανού Ιδρύματος.

Η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κάθε Ροταριανό και Ροταριανή ξεχωριστά, που πρόσφερε χρόνο και γνώση αλλά και όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν το έργο του Ομίλου μας.

Κλείνοντας, η Πρόεδρος τόνισε:

Η φετινή χρονιά εμπνεύστηκε από τη μαγεία του Ρόταρυ — αυτή τη μοναδική δύναμη που ενώνει, εμπνέει και υπηρετεί τον άνθρωπο υπεράνω εαυτού. Μας υπενθύμισε πως, όταν δρούμε με σύμπνοια και αλληλεγγύη, μπορούμε να επιτύχουμε σπουδαία και ουσιαστικά αποτελέσματα, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες μας.

Με οδηγό αυτά τα ιδανικά, η Πρόεδρος Μαίρη παρέδωσε τη σκυτάλη στον νέο Πρόεδρο του Ομίλου, τον δραστήριο και αγαπητό ροταριανό Σπύρο Δαλιάνη, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στη συνέχιση του οράματος και της προσφοράς του Ομίλου.

Στη συνέχεια την σφύρα και την ηγεσία του Ομίλου παρέλαβε ο νέος πρόεδρος  Σπύρος Δαλιανής.

Ο πρόεδρος καλωσόρισε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τα μέλη και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους στην τελετή αλλαγής ηγεσίας. Η στιγμή αυτή δεν είναι απλώς μια τυπική μετάβαση, όπως ανέφερε, αλλά μια ευκαιρία ανανέωσης, αναστοχασμού και νέας δυναμικής πορείας. Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, ο πρόεδρος απέδωσε φόρο τιμής στην απερχόμενη πρόεδρο, Μαίρη Αγιακάτσικα, αναγνωρίζοντας το ήθος, τη συνέπεια και την έμπνευση με την οποία υπηρέτησε τον Όμιλο. Το έργο της δεν αποτυπώνεται μόνο σε δράσεις, αλλά κυρίως στο πνεύμα συνεργασίας και αγάπης που καλλιέργησε.

Αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη, ο Σπύρος Δαλιανής δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει με αφοσίωση και όραμα, τονίζοντας ότι η επιτυχία δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Κάλεσε όλα τα μέλη –παλαιά και νέα– να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να προσφέρουν με φαντασία, ενέργεια και αλληλεγγύη.
Η νέα Ροταριανή χρονιά ξεκινά με ξεκάθαρη αποστολή:

Ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς,

Στήριξη των ευάλωτων,

Επένδυση στη νεολαία και την παιδεία,

Προώθηση των πανανθρώπινων αξιών.

Με οδηγό το φετινό σύνθημα «Ενωμένοι για το Καλό», ο Όμιλος καλείται να λειτουργήσει ως ομάδα, να ενδυναμώσει τη φωνή του και να αφήσει ένα αποτύπωμα ουσιαστικό και διαχρονικό στην κοινωνία.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ρ.Ο. Ρόδος-Κολοσσός 2025-2026

Πρόεδρος Σπύρος Δαλιάνης

Αντιπρόεδρος Μουτάφη Βάσω

Γραµµατέας Αχλαδιώτης Μανώλης

Ταμίας Αφαντενός Σάββας

Βοηθός Ταµίας:Αρβανιτόπουλος Μανώλης

Κοσμήτορας Κανάρη Κάτια

1ο Μέλος Ζαχαρίου Κάτια

2ο Μέλος Αχλαδιώτης Ιωάννης

Υποδεδειγµένος Πρόεδρος Σαλαχούρης Κυριάκος

Προ Πρόεδρος Αγιακάτσικα Μαίρη

Ελεγκτική Επιτροπή Τριανταφύλλου Θεοδόσης

Ελεγκτική Επιτροπή Καλλίγερος Μιχάλη

Ο πρόεδρος έκλεισε με ένα θερμό κάλεσμα προς όλους: να δώσουν το «παρών» με ενεργή συμμετοχή, φαντασία και πίστη στις θεμελιώδεις αξίες του Ρόταρυ, την ανιδιοτελή προσφορά, την ηθική, τη συναδελφικότητα και την ειρήνη.

Με αυτά τα ιδανικά ως πυξίδα, ξεκινά ένα νέο, ελπιδοφόρο ταξίδι για τον Όμιλό μας!

Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους

Ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου πατέρας Μιχαήλ Κρητικός

Ο π. Διοικητής της 2475 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Τάκης Δαλιάνης

Η Πρόεδρος του Ρ.Ο. Ρόδος Βεατρίκη Σέρβου

Ο π.β. Διοικητής Αλέξανδρος Παπούλης

Η π.β. Διοικητής Έλενα Γιαννίκη

Η Πρόεδρος των Inner Wheel Ρόδου Πίτσα Δαλιάνη

Ροταριανοί και φίλοι του Ομίλου Ρόδος-Κολοσσός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ