Στη «μάχη» που δίνει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να ολοκληρωθούν καθημερινά, νέα έργα, ακόμα και εκτός των αρμοδιοτήτων της, αποδεικνύοντας την αγάπη για τα νησιά όπως και την πίστη της στους στόχους, αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλλει η περιφέρεια στον οδοφωτισμό, ώστε να φωτιστεί το μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, αναφέρεται με ανάρτησή του στα social media ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής:
«Καλημέρα, καλή εβδομάδα! Ανάμεσα στα πολλά που έτυχαν το τελευταίο διάστημα και δημιούργησαν επίσης πολλά νέα έργα και πολλά νέα εργοτάξια, και όχι μόνο σε ένα νησί μας, υπάρχουν και τα ακόμα πιο πολλά έργα που ήταν σε εξέλιξη προ των φυσικών καταστροφών.
Απαντάμε με ειλικρίνεια, όπως πάντα, ότι οι πιεστικές ανάγκες στα μέτωπα που άφησε πίσω της η φύση, ειδικά σε Ρόδο και Σαντορίνη, απορρόφησαν πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειας των συνεργατών μας. Των λίγων συνεργατών μας, αφού πιστεύουμε ότι είναι γνωστό πλέον ότι η Τεχνική Υπηρεσία της περιφέρειάς μας έχει εξαιρετικά μικρό αριθμό στελεχών, που φαίνεται και είναι ακόμα μικρότερος για το τεράστιο πλήθος των έργων που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει και για λογαριασμό τρίτων οργανισμών, δηλαδή έργα εκτός των αρμοδιοτήτων της περιφέρειάς μας.
Τώρα, πως γίνεται να μην καταλαβαίνουν το βάρος της δουλειάς, ειδικά αυτοί για λογαριασμό των οποίων εκτελείς έργα τους, και να διαμαρτύρονται για τυχόν καθυστερήσεις σε έργα δικών μας αρμοδιοτήτων, αυτό είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο. Είναι απόρροια της Ελλάδας της κουτοπονηριάς. Αυτή η λογική τού “όλα, παντού και τώρα και ανεξαρτήτως συνθηκών”, σίγουρα δεν γεννήθηκε από τον απλό πολίτη.
Στην αγάπη μας για τα νησιά μας και μόνο, οφείλεται το γεγονός ότι αναλαμβάνουμε καθημερινά νέα έργα εκτός των αρμοδιοτήτων μας, αφού είμαστε οι πρώτοι που γνωρίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγούνται σε καθυστέρηση “δικά” μας έργα. Βλέπετε, η πίστη μας στον στόχο του να μην χάσουν ευκαιρίες τα νησιά μας, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτά που ακούμε. Αν παραμέναμε αμετακίνητοι αλλά και ασυγκίνητοι στις πολλές ανάγκες των νησιών μας και περιοριζόμασταν αυστηρά στις 2, μόνο, δικές μας αρμοδιότητες, τα εκατοντάδες σημερινά εργοτάξια θα ήταν μερικές μόνο δεκάδες και θα έτρεχαν όλα με απόλυτη συνέπεια και ακρίβεια. Τη “μάχη” αυτή τη δίνουμε όλοι με την ψυχή μας, δεν μετανιώνουμε ούτε στιγμή. Η “άλλη” σχολή, δεν μας αφορά.
Στον οδοφωτισμό, για να έρθω και στα έργα που εκτελούνται, δώσαμε πρώτοι την προτεραιότητα που άξιζε. Στη Ρόδο, ο στόχος ήταν και παραμένει να φωτιστεί το μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Το φως, που πριν μερικά χρόνια πήγαμε μέχρι τη Λίνδο, σύντομα θα έχει φτάσει μέχρι το νότιο άκρο του νησιού. Γιατί, ανάμεσα στα ελαττώματα που έχουμε, το ισχυρότερο είναι ότι κρατάμε τον λόγο μας».