13.8 C
Rhodes
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2025

Έρχονται αυξήσεις για 40.000 δηµοσίους υπαλλήλους µε προσωπική διαφορά – Με τροπολογία µηδενίζονται τα ποσά έως 300 ευρώ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Δικαιότερο σύστηµα προκειµένου να λαµβάνουν αυξήσεις µισθών οι 40.000 δηµόσιοι υπάλληλοι µε προσωπική διαφορά εισάγει µε τροπολογία στο νοµοσχέδιο για τον εξωδικαστικό µηχανισµό το υπουργείο Οικονοµικών

Δικαιότερο σύστηµα προκειµένου να λαµβάνουν αυξήσεις µισθών οι 40.000 δηµόσιοι υπάλληλοι µε προσωπική διαφορά εισάγει µε τροπολογία στο νοµοσχέδιο για τον εξωδικαστικό µηχανισµό το υπουργείο Οικονοµικών, το οποίο µηδενίζει την προσωπική διαφορά έως τα 300 ευρώ, ενώ από το ποσό αυτό και πάνω προβλέπονται ποσοστιαία αύξηση και αναδροµικά ποσά τεσσάρων µηνών.

Με τη ρύθµιση αυτή, την οποία είχε αποκαλύψει η «Α» στις 22 Ιανουαρίου 2025, ο Κωστής Χατζηδάκης βάζει τέλος σε ένα ακόµα µνηµονιακό «καπέλο», καθώς βάσει της διάταξης που προωθεί το υπουργείο ο συµψηφισµός της αύξησης του βασικού µισθού που προκύπτει λόγω µισθολογικής ωρίµανσης -δηλαδή λόγω µετάβασης του υπαλλήλου στο εκάστοτε επόµενο µισθολογικό κλιµάκιο-, δεν θα γίνεται µε ολόκληρη την προσωπική διαφορά αλλά µε ένα µέρος της.Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ολόκληρο το ποσό της αύξησης εξακολουθεί να είναι µικρότερο από το µέρος της προσωπικής διαφοράς µε το οποίο πρόκειται να συµψηφιστεί, θα συµψηφίζεται ένα µέρος του ποσού της αύξησης και το υπόλοιπο θα το καρπώνεται ο υπάλληλος. Εφόσον το ποσό της αύξησης που πρόκειται να αποµείνει µετά τον συµψηφισµό του µε µέρος της προσωπικής διαφοράς είναι πολύ µικρό, πάλι ο συµψηφισµός θα περιορίζεται ώστε ο υπάλληλος να κερδίζει ένα ικανοποιητικό µέρος της αύξησης.

parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ