19.9 C
Rhodes
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Με το χαρτί της “πολιτικής σταθερότητας” απαντά ο Μητσοτάκης σε Σαμαρά & Καραμανλή – Ερχονται νέες παρεμβάσεις τους

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Το χαρτί της πολιτικής σταθερότητας σηκώνει η κυβέρνηση για τρίτη συνεχή φορά μέσα σε λίγες ημέρες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτάσσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα νέα γραφεία της ΑΑΔΕ τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας, αλλά και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, που θα επιτρέψουν, όπως είπε, περαιτέρω μειώσεις φόρων μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας, το 2027.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία “από τους 680.000 που είχαν φύγει από τη χώρα, όπως είχε υπολογίσει η Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν επιστρέψει πάνω από 350.000…”.

“Η εμπέδωση του κλίματος πολιτικής σταθερότητας, ίσως είναι η πιο μεγάλη συνεισφορά της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ευνοϊκού επιχειρηματικού και εργασιακού περιβάλλοντος, που με τη σειρά του, προσμετράται στην σκέψη όσων επιστρέφουν στην χώρα μας για να συμβάλλουν στην προκοπή της” είπε ο Παύλος Μαρινάκης, ανακοινώνοντας τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, με ένα από τα βασικά θέματα στο τραπέζι του- όπως λένε οι πληροφορίες- τον νέο τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού.

Σε αυτό το κλίμα, ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε όμως ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης (ΣΚΑΪ) βλέπουν αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής μέσω της καταψήφισης του προυπολογισμού.

Σε ερώτηση μάλιστα που έγινε ειδικότερα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για το εάν η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Μεσσήνιος πολιτικός να μην υπερψηφίσει ή να απουσιάζει κατά την ψήφιση στη Bουλή του προϋπολογισμού, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι “δεν υπάρχει καμία ανησυχία”. “Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα”, είπε και ο Μάκης Βορίδης.

Παρεμβάσεων συνέχεια;

“Γαλάζιες πηγές” εκτιμούν πάντως ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα εκφράσει εκ νέου τις αντιρρήσεις του το πιθανότερο μετά τη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου, ενώ ένα σερί ομιλιών θα έχει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ο Κώστας Καραμανλής.

Στις 4 Νοεμβρίου θα μιλήσει για την παρακαταθήκη του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Νοεμβρίου στην Πάτρα, με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά “Γιαβόλ” που πραγματεύεται τις ελληνογερμανικές σχέσεις, ενώ στις 8 Δεκεμβρίου θα μιλήσει στην Παλαιά Βουλή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ένωσης Καρπαθίων.

Και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν προσκληθεί στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ στις 2 Νοεμβρίου, χωρίς να έχουν απαντήσει εάν θα παραστούν.

“Όχι” στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

Χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα “Παραπολιτικά” επέμεινε στη θέση που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν για αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα εκλογικό σύστημα πλειοψηφικό που θα δίνει στο πρώτο κόμμα αυτοδυναμία.

“Αυτό το πιστεύω διότι έχω διαπιστώσει από την θητεία μου στη Βουλή ότι η κουλτούρα συνεργασίας στη χώρα είναι άγνωστη και οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορούν να κάνουν σοβαρά πράγματα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα και η κατάσταση της κοινωνίας δεν σηκώνει πολιτική αστάθεια. Όποιος θα είναι υπεύθυνος για να πέσει η χώρα σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας, θα πάρει πολύ μεγάλο ιστορικό βάρος πάνω του”, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράσει προσωπικές του απόψεις.

“Προφανώς, όταν τον ρωτάνε, συνεχίζει να διατυπώνει τις πάγιες θέσεις του, όπως σας έχω απαντήσει και σε αντίστοιχες προηγούμενες ερωτήσεις. Και με τον ίδιο τρόπο σας απαντάω, για το ζήτημα του εκλογικού νόμου δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ