25.2 C
Rhodes
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Κέρκυρα: Νεκρά δελφίνια στην παραλία της Αχαράβης

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Θλιβερές εικόνες αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Αχαράβης στην Κέρκυρα σήμερα Παρασκευή το πρωί, καθώς είδαν δύο νεκρά δελφίνια τα οποία είχε ξεβράσει η θάλασσα.

Για το δυσάρεστο συμβάν ενημερώθηκε η λιμενική αρχή του νησιού και ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας.

Τα νεκρά ενήλικα δελφίνια, μεγέθους το ένα 2, 14 μέτρα και το άλλο 2, 07 μέτρα δεν έφεραν εξωτερικά τραύματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kerkyraikiapopsi.gr.

Εντωμεταξύ αργά το μεσημέρι ανοιχτά της παραλίας της Αχαράβης εντοπίστηκαν ακόμα δυο (ζωντανά αυτή τη φορά) δελφίνια, τα οποία κατευθύνονταν προς την παραλία, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους κατοίκους.

Η ανάρτηση της αντιδημάρχου

“Νεκρά Σταχτοδέλφινα στην Αχαράβη: Ένας Συναγερμός για τη Θαλάσσια Ζωή

Σήμερα, στην παραλία της Αχαράβης-Αλμυρού, βρεθήκαμε μπροστά σε μια ανησυχητική κατάσταση, καθώς δύο σταχτοδέλφινα (#Grampus_Griseus) ξεβράστηκαν στην ακτή, ενώ ένα ακόμη παρατηρήθηκε να κολυμπά κοντά στην περιοχή.

 

 

Ως Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος πιστεύω ακράδαντα πως οφείλουμε να αναδείξουμε τη σημασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων για την υγεία του περιβάλλοντος και την οικονομική ευημερία της περιοχής μας.

Η θαλάσσια ζωή, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και επηρεάζει τη βιοποικιλότητα και την οικολογική σταθερότητα. Η υγεία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα της αλιείας, του τουρισμού και άλλων τομέων που εξαρτώνται από τη θάλασσα.

Η παρουσία ή η απουσία θαλάσσιων ειδών μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την ανθρώπινη παρέμβαση. Δυστυχώς, οι παράγοντες όπως η ρύπανση, η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση απειλούν αυτά τα οικοσυστήματα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για δράση.

Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε την προστασία αυτών των ζωντανών οργανισμών και των οικοτόπων τους. Σας καλώ να αναλάβουμε όλοι από κοινού την ευθύνη για την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε θαλάσσιο ζώο σε ανάγκη, παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα με τις αρμόδιες αρχές ή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε έγκαιρα.

Ας συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε την πλούσια θαλάσσια κληρονομιά μας και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές”.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ