20.4 C
Rhodes
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Βρήκα μια μεταλλική θήκη, μέσα στην οποία υπήρχαν δύο μαύρα ραβδιά, τοποθετημένα πάνω σε λευκό βαμβάκι: αλλά τι είναι αυτό

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Βρήκα μια μεταλλική θήκη, μέσα στην οποία υπήρχαν δύο μαύρα ραβδιά, τοποθετημένα πάνω σε λευκό βαμβάκι: αλλά τι είναι αυτό;

Μη κατανοώντας τι ήταν, ανέβασα μια φωτογραφία στο διαδίκτυο. Όπως αποδείχθηκε, ήταν…

grelka3

Μια μέρα, καθώς τακτοποιούσα τα πράγματα του παππού μου, βρήκα ένα περίεργο αντικείμενο, προσεκτικά τοποθετημένο ανάμεσα σε κιτρινισμένα χαρτιά και μικρά αντικείμενα.

Ήταν μια μεταλλική θήκη καλυμμένη με βελούδινο ύφασμα, μέσα στην οποία υπήρχαν δύο μαύρα ραβδιά, τοποθετημένα πάνω σε λευκό βαμβάκι. Η θήκη είχε μια ασυνήθιστη εμφάνιση και ήθελα να μάθω τι ήταν.

Πέρασα αρκετές ώρες σκεπτόμενος για ποιον λόγο θα μπορούσε να χρησιμεύει αυτό το αντικείμενο. Ο παράξενος συνδυασμός μετάλλου και ραβδιών άνθρακα δεν μου έδινε ησυχία. Αλλά όλα ήταν μάταια.

grelka1

Τότε αποφάσισα να φωτογραφίσω την ανακάλυψη και να την αναρτήσω στο διαδίκτυο, ελπίζοντας ότι κάποιος θα μπορούσε να βοηθήσει.

Τα σχόλια άρχισαν να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Κάποιος υπέθεσε ότι θα μπορούσε να είναι μέρος κάποιας παλιάς συσκευής καπνίσματος. Άλλοι μιλούσαν για ιατρικά εργαλεία ή, ίσως, για στρατιωτικό εξοπλισμό. Αλλά καμία από τις προτάσεις δεν φαινόταν πειστική.

grelka

Και έτσι, όταν ήμουν σχεδόν έτοιμος να χάσω την ελπίδα, ένας από τους χρήστες έφερε σαφήνεια. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένας παλιός θερμαντήρας χεριών.

Έπρεπε απλώς να ανάψω ένα από τα ραβδιά άνθρακα, να τα κλείσω μέσα στη μεταλλική θήκη και θα καίγονταν αργά, απελευθερώνοντας θερμότητα και ζεσταίνοντας τα χέρια σε κρύο καιρό.

grelka2

Ήταν η πρώτη φορά που άκουγα για κάτι τέτοιο! Αποδείχθηκε ότι αυτός ο θερμαντήρας ήταν πολύ δημοφιλής κατά τους κρύους χειμώνες του μέσου του περασμένου αιώνα.

Φαντάστηκα τον παππού μου, ίσως, να ζεσταίνει τα χέρια του με αυτή τη μικρή συσκευή κατά τη διάρκεια των μακρών χειμερινών περιπάτων του ή ενώ εργαζόταν έξω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ