21.6 C
Rhodes
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Αμαλιάδα: Η απίστευτη ιστορία της 23χρονης Ειρήνης – Εχασε δύο παιδιά και το τρίτο που κρατούσε – Παρέμβαση εισαγγελέα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της Αμαλιάδας, με τις δικαστικές Αρχές, να εξετάζουν εκτενώς τον θάνατο του Παναγιωτάκη και των δύο βρεφών της 23χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο µε αφορµή τον θάνατο ενός άλλου βρέφους στην Αμαλιάδα, της συγκατοίκου της 23χρονης, η οποία είχε ήδη χάσει δύο παιδιά.

Τρία βρέφη πεθαίνουν αιφνίδια, με την αιτία θανάτου να παραμένει απροσδιόριστη, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Οι τρεις θάνατοι των παιδιών θα διερευνηθούν εκ νέου μέσα από το μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως και να δοθούν οι απαντήσεις.

“Έχεις αποδείξεις ότι σου σκότωσα το παιδί;” – To ξέσπασμά της φίλης της μητέρας

Η φίλη της μητέρας μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα ξέσπασε σε δηλώσεις της στην εκπομπή “Open Τώρα”.

Πιο αναλυτικά, η γυναίκα σε ηλικία 14 ετών είχε χάσει την αδερφή της που ήταν βρέφος και όταν ενηλικιώθηκε έφερε στον κόσμο δύο μωρά, τα οποία επίσης πέθαναν. Πριν λίγο καιρό λοιπόν, πέθανε και το βρέφος της κολλητής της, με τον πρώην φίλο της φίλης να κατηγορεί τη γυναίκα ότι σκότωσε το παιδί του.

“Γιατί να με κατηγορήσεις; Ένα χρόνο και, εγώ είμαι δίπλα στο παιδί σου. Εσύ που είσαι; Δύο φορές, μάξιμουμ τρεις να τον έχω δει. Τον παρακαλούσαμε να πάρει την κόρη του”.

“Είσαι πατέρας εσύ, να κατηγορήσεις εμένα; Έχεις αποδείξεις ότι σου σκότωσα το παιδί; Πώς με κατηγορείς; Ενώ το έχουν ψάξει οι αρχές, έρχεσαι εσύ να με κατηγορήσεις;”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Η 23χρονη μεταξύ άλλων έδωσε και διευκρινήσεις για την ημέρα που πέθανε το 15 μηνών βρέφος της φίλης της, καθώς τα αίτια ακόμα ερευνώνται.

“Ο μικρός Παναγιωτάκης κατέληξε τον Αύγουστο… Δεν είμαι ο τελευταίος άνθρωπος δίπλα του, πριν χάσει τη ζωή του. Ήμουν κι εγώ και η μητέρα του. Δεν είναι κάτι που μπορούν να εστιάσουν πάνω σε αυτό”, είπε η γυναίκα στην εκπομπή του Open.

Έπειτα, πρόσθεσε πως “η μητέρα του είδε ότι δεν έπαιρνε σωστή αναπνοή όσο ήταν στο καρότσι του. Το πήρε αγκαλιά, το πήρα κι εγώ, κατευθείαν ήρθε αυτοκίνητο, μας πήρε και πήγαμε στο νοσοκομείο”.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαο Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου διαβίβασε το σχετικό αίτημα προς τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, ∆ημήτριο Λιανόπουλο με αφορμή τα όσα ανέφερε στην εκπομπή της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη, στην πρεμιέρα της εκπομπής “Φως στο Τούνελ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 23χρονη, που είχε χάσει τα δύο της παιδιά (το ένα 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών), είναι στενή φίλη και συγκάτοικος της μητέρας του μικρού Παναγιώτη από την Αμαλιάδα και ήταν παρούσα και στη νέα απώλεια.

Η μητέρα του παιδιού περιέγραψε στο “Τούνελ” πως άφησε για λίγο το μωρό στη φίλη της για να πάει στο διπλανό δωμάτιο, και όταν γύρισε είδε πως δεν ανέπνεε.

 

Στο σπίτι βρίσκονταν μόνον οι δύο γυναίκες, καθώς η γιαγιά και η 8χρονη αδερφή του μικρού παιδιού έλειπαν στην Αθήνα.

“Οι δύο γυναίκες που μένουν μαζί και δέθηκαν με τον ανεξήγητο θάνατο των παιδιών τους, ρίχνουν τις ευθύνες στους γιατρούς και ζητούν να ερευνηθεί πώς χάθηκαν τα 3 αγγελούδια”, συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

Ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη

Τον Αύγουστο του 2024 κατέληξε ο 15 μηνών Παναγιώτης. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, εμφάνισε πρόβλημα στην αναπνοή, ενώ βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη φίλη της, Ειρήνη Μουρτζούκου.

Η Ειρήνη του έκανε ΚΑΡΠΑ και τον μετέφεραν με το αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα και η γιαγιά του παιδιού κάνουν λόγο για αμέλεια και ιατρικό λάθος, ισχυριζόμενες ότι το παιδί ήταν ζωντανό όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Από την άλλη, οι γιατροί που εξέτασαν το αγοράκι, υποστήριξαν ότι o Παναγιώτης ήταν ήδη νεκρός όταν εισήχθη στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής η αιτία θανάτου του Παναγιώτη παραμένει απροσδιόριστη και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Η φίλη της μητέρας είχε χάσει κι εκείνη μυστηριωδώς τα μωρά της

Η Ειρήνη Μουρτζούκου είχε χάσει κι εκείνη τα δύο της βρέφη, το ένα 19 ημερών και το άλλο 2 μηνών.

Το πρώτο είχε καταλήξει τον Ιούνιο του 2022, 19 ημέρες μετά τη γέννησή του. Βρέθηκε νεκρό στην κούνια του και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί λίγο καιρό μετά. Μετά τη γέννησή του εμφάνισε σπασμό, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο και έπειτα στο νοσοκομείο Παίδιων όπου νοσηλεύτηκε περίπου ενάμιση μήνα, όμως και αυτό κατέληξε δύο μήνες μετά τη γέννησή του, μετά από επιληπτικά επεισόδια.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ