24.3 C
Rhodes
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Τα πάνω-κάτω με τους θανάτους των τριών βρεφών στην Αμαλιάδα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Οι τρεις ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών, στην Αμαλιάδα, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση

Εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ, με τους αιφνίδιους θανάτους τριών βρεφών στην Αμαλιάδα. Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου, ο οποίος διαβίβασε το σχετικό αίτημα στους προϊσταμένους:  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, ∆ημήτριο Λιανόπουλο.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου. Τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής πυροδότησαν ένα «ντόμινο» αποκαλύψεων και τελικά την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

Το κοινό πρόσωπο στους θανάτους των τριών βρεφών είναι η Ειρήνη Μουρτζούκου. Η 25χρονη έχασε τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια και ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του 15μηνών μωρού που πέθανε στις 5 Αυγούστου.

Αναπάντητα ερωτήματα από την υπόθεση θρίλερ στην Αμαλιάδα

Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις για τις τραγικές απώλειες, ενώ για το αγοράκι, τον μικρό Παναγιώτη, υπάρχει και έντονη διαμάχη. Η μητέρα και η 25χρονη ανέφεραν πως το παιδί ήταν ζωντανό όταν το πήγαν στο νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί επισημαίνουν πως το μωρό ήταν ήδη νεκρό και παρά τις προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή.

«Το παιδί ήταν νεκρό, τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα πριν έρθει σε εμάς. Υπάρχει και κατάθεση της μητέρας άλλωστε που λέει ότι στις 12.30 το παιδί ήταν νεκρό. Με το που έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο πέσαμε πάνω του. Κάλεσα την αναισθησιολόγο που έκανε τη διασωλήνωση. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε αλλά σας λέω ότι ήρθε νεκρό το παιδί. Έχω δώσει κατάθεση στην ελληνική αστυνομία για το τι ακριβώς συνέβη», ανέφερε στο MEGA,  ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει το βρέφος στη ζωή.

 «Εμείς το παιδί δεν το πήγαμε νεκρό»

Από την άλλη, η μητέρα επιμένει πως παρέδωσε το παιδί στους γιατρούς ζωντανό με τη γιαγιά του μάλιστα να κατηγορεί ευθέως τους γιατρούς για τον θάνατο του.

«Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι για όλο αυτό που ζούμε και για μένα αυτοί είναι οι γιατροί. Για μένα είναι φονιάδες. Τους το δώσαμε ζωντανό και μέσα σε είκοσι λεπτά βγήκαν και είπαν απλά ότι το παιδί πέθανε».

«Το παιδί ήταν εν ζωή, είχε αναπνοή και ανοιγόκλεινε και τα ματάκια του. Το αφήνω στο κρεβατάκι και αφού του έβαλαν ένα σωληνάκι στο στόμα για οξυγόνο, μου είπε ο γιατρός να βγω έξω. Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα απ’ όταν βγήκε ο γιατρός και μου λέει, “το παιδί σου είναι νεκρό”», είπε η μητέρα.

Υπόθεση θρίλερ στην Αμαλιάδα: «Δεν καλέσαμε ασθενοφόρο για να μη χάσουμε χρόνο»

Η μητέρα περιγράφοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν, λίγο πριν το παιδάκι καταλήξει, είπε ότι το μωρό αντιμετώπισε ξαφνικά αναπνευστικό πρόβλημα. Το άφησε στην αγκαλιά της φίλης της Ειρήνης, που είχε χάσει τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια, και ειδοποίησε για βοήθεια.

«Ξύπνησε το παιδί στις 10:30, ήπιε το γαλατάκι του, παίξαμε, με φώναζε “μαμά” και έπαιζε με τα παιχνίδια του. Μέχρι να πάω σε άλλο δωμάτιο και να γυρίσω, το είδα ότι δεν ανέπνεε καλά. Ήταν στο καρότσι του στο σαλόνι. Τρία λεπτά έκανα» λέει η μητέρα του βρέφους.

«Το πήρα κατευθείαν αγκαλιά για να δω τι μπορώ να κάνω. Ήταν η φίλη μου εκεί και μου το πήρε για να το σώσει. Όσο το είχε η Ειρήνη το παιδί, ήταν μια χαρά, ανέπνεε, αλλά όχι πολύ καλά. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο για να έρθει αμάξι. Μέχρι τότε, το είχε στα χέρια της η Ειρήνη. Δεν καλέσαμε το ασθενοφόρο για να μη χάσουμε χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ