22.7 C
Rhodes
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή πριν από το ραντεβού: “Γαλάζιος” διμέτωπος με ΠΑΣΟΚ και άκρα δεξιά

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στα βαθιά της… κοινοβουλευτικής μάχης μπαίνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση την Τετάρτη, με τις φωτιές στην Αττική να αποτελούν το πρώτο bras de fer μεταξύ των αρχηγών.

Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην πολιτική κόντρα Μητσοτάκη- Ανδρουλάκη, με τον προέδρο του ΠΑΣΟΚ να προσέρχεται στη Bουλή αναβαπτισμένος, και δημοσκοπικά…ανεβασμένος.

Η αφορμή είχε δοθεί τον περασμένο Αύγουστο, αμέσως μετά την φωτιά στην Αττική, η οποία έφτασε μέσα στον αστικό ιστό, με κυβερνητικές πηγές να απαντούν ότι η συζήτηση θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος. Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης θα αντιπαρατεθούν, χωρίς να έχουν προηγουμένως συναντηθεί κατ’ιδίαν, σε ένα ραντεβού που δεν έγινε τα τρία τελευταία χρόνια λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών, και που μένει να “κλειστεί” οσονούπω μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στο τηλεφώνημά του την ημέρα της νίκης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι η συνάντηση θα γίνει μετά τις αλλαγές που ετοιμάζονται στη Χαριλάου Τρικούπη από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει αισιόδοξο ότι η συνάντηση θα γίνει. Στην κυβέρνηση πάντως στρέφουν το βλέμμα τους στα συμβαίνοντα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο στις δημοσκοπήσεις άρχισε να “τσιμπάει”, καταλαμβάνοντας με… αξιώσεις στις μετρήσεις τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση είναι απολύτως ρευστή, ενώ τα μέτωπα που έχει μπροστά του το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολλά. Από την διαχείριση της καθημερινότητας, μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο αλλά και την συνταγματική αναθεώρηση, όπου απαιτούνται συναινέσεις.

Νομιμότητα παντού και άκρα δεξιά

Μέχρι να ανοίξουν τα δύσκολα θέματα, το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να αντιμετωπίσει τις φωνές μέσα στη Νέα Δημοκρατία, με “γαλάζιους” βουλευτές που δεν λένε να σταματήσουν την άσκηση κριτικής μέσω των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, ενώ σε αγκάθι εξελίσσεται πλέον η σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τα όσα είπε και υπονόησε στην ομιλία του από την Κύπρο, για λύσεις που “μαγειρεύονται” στα εθνικά.

Εκτός από το εσωτερικό, το κυβερνητικό επιτελείο έχει ανοίξει πυρ ομαδόν και στα δεξιά του, βάζοντας στο στόχαστρο τον Κυριάκο Βελόπουλο αλλά και την Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία δημοσκοπικά φέρεται να… ψηλώνει αγγίζοντας ακόμη και το 4,7%. Η εξίσωση αυτών των κομμάτων με τον Όρμπαν αλλά και η αποδόμηση όσων υποστηρίζουν, όπως για παράδειγμα τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών σε νησιά, έχει ήδη αρχίσει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και από υπουργούς.

Την εβδομάδα που πέρασε μάλιστα, έγινε συνεχής προβολή των αποτελεσμάτων της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, με τον Πρωθυπουργό να ασπάζεται την άποψη της Ούρσουλας Φον ΝτερΛαιεν για ενίσχυση των πλαισίου των επιστροφών, για εκείνους τους μετανάστες που βρίσκονται παράνομα σε ευρωπαικό έδαφος.

Κοιτάζοντας προς τα δεξιά του, το Μέγαρο Μαξίμου δεν ξεχνάει το μότο “νομιμότητα παντού”, με την τοποθέτηση των 1000 καμερών που θα βοηθήσουν και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά και τις παρεμβάσεις με τις οποίες κέρδισε το πολιτικό Κέντρο, όπως οι συνδέσεις των ταμειακών μηχανών με τα POS, οι οποίες έφτασαν τις 407.000 συμβάλλοντας στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, με πρόσθετα έσοδα από ΦΠΑ κατά 10,3%.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ