23.3 C
Rhodes
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Ρόδος: Φιλοξενεί το 34ο Πρωτάθλημα Σκακιού χωρών ΝΑΤΟ με συμμετοχή 18 χωρών

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στη Ρόδο διεξάγεται από τις 20 έως τις 26 Οκτωβρίου το 34ο Πρωτάθλημα Σκακιού των χωρών του ΝΑΤΟ. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 18 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, με 117 αθλητές, ανάμεσα στους οποίους και η ελληνική ομάδα, η οποία κατέκτησε τον τίτλο το 2022.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην πλατεία Δημαρχείου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, προσφέροντας την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν τη σημαντική αυτή αθλητική εκδήλωση.

Η συνδιοργάνωση του πρωταθλήματος γίνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων), τον Δήμο Ρόδου, τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή περιλαμβάνουν το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, την Εσθονία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Επιπλέον, ένας Τούρκος σκακιστής θα συμμετάσχει ανεξάρτητα, καθώς δεν υποστηρίζεται επίσημα από τη χώρα του.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο σκακιστικών αγώνων και να ενισχύσει την πολιτιστική και αθλητική προβολή της Ρόδου διεθνώς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ