24.8 C
Rhodes
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Επίσκεψη του Μεγάλου Μαγίστρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Γιώργος Χατζημάρκος: “Μας ενώνουν κοινές αρχές, μας συνδέει η Ιστορία, στην οποία ανοίγουμε, με τη σημερινή του επίσκεψη, ένα νέο κεφάλαιο”

Ο Mεγάλος Μάγιστρος του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων, της Ρόδου και της Μάλτας, Fra’ John Dunlap, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και από χθες το απόγευμα βρίσκεται στη Ρόδο, όπου αφίχθη με ιδιωτικό αεροσκάφος, συνοδευόμενος από εννεαμελή αποστολή που απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τον Μέγα Καγκελάριο (Grand Chancellor) Ρικάρντο Πατερνό ντε Μοντεκούπο, τον Μέγα Κομεντάριο (Grand Commander) Εμμανουέλ Ρουσό, τον Μέγα Οσπιταλάριο (Grand Hospitaller) Αλεσάντρο ντε Φρανσίσις και τον σύμβουλο του Τάγματος εκπρόσωπο του Τάγματος κ. Νικόλαο Δεληγιάννη.

Σήμερα πρωί παρέστη σε  ιδιωτική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης  και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο Μέγας Μάγιστρος John T. Dunlop θα τελέσει  το μεσημέρι μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τα επίσημα εγκαίνια της μόνιμης  έκθεσης «Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας» στο Παλάτι του Μαγίστρου και θα ξεναγηθεί στο Μουσείο. Μετά τα εγκαίνια ο Περιφερειάρχης  θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του.

Ο Μεγάλος Μάγιστρος θα αναχωρήσει  από τη Ρόδο το απόγευμα σήμερα, με ιδιωτικό αεροσκάφος. Στο αεροδρόμιο Διαγόρας θα παρατεθεί από οτν Περιφερειάρχη αποχαιρετιστήρια δεξίωση, στην Κρατική Αίθουσα των Επισήμων.

Ειδικότερα το πρόγραμμα του Σαββάτου προβλέπει:

  • 08:10 Ιδιωτική θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης
  • 10:15 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη
  • 10:45 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο
  • 12:30 Επίσημα εγκαίνια έκθεσης «Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας» στο Παλάτι του Μαγίστρου
  • 13:30 Επίσημο Γεύμα παρατιθέμενο από τον Περιφερειάρχη
  • 16:00 Αποχαιρετιστήρια δεξίωση, στην Κρατική Αίθουσα των Επισήμων του αεροδρομίου “Διαγόρας”
  • 16:30 Αναχώρηση

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη στα social media

“Για πρώτη φορά μετά από 502 χρόνια, το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Νοσηλευτικό Τάγμα του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων, της Ρόδου και της Μάλτας επιστρέφει, με την ανώτατη με την ανώτατη θεσμική του εκπροσώπηση, στην «αγαπημένη» Ρόδο. Στο γραφείο μου, είχα την τιμή να υποδεχθώ τον 81ο Μεγάλο Μάγιστρο, Fra’ John Dunlap και να του εκφράσω τον σεβασμό μας για το ισχυρό πολιτιστικό και μνημειακό αποτύπωμα του Τάγματος στη Ρόδο αλλά και την προσδοκία η σχέση αιώνων να συνεχιστεί με νέες προοπτικές, στη βάση των κοινών πανανθρώπινων αξιών μας. Στο απόθεμα των Ιωαννιτών συγκαταλέγεται, δίπλα στο αμυντικό δίκτυο των ισχυρών κάστρων της Ρόδους, τις εκκλησίες και τα δημόσια κτίρια, και η αέναη προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την περιοχή από τον κίνδυνο του οθωμανικού επεκτατισμού. Μας ενώνουν κοινές αρχές, μας συνδέει η Ιστορία, στην οποία ανοίγουμε, με τη σημερινή του επίσκεψη, ένα νέο κεφάλαιο”. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ