24.8 C
Rhodes
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

”Άρωμα” Κολωνού στην υπόθεση της Λέσβου: Η 13χρονη δείχνει και τρίτο πρόσωπο, στρατιωτικό, στον βιασμό της

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Τρίτο άτομο, στρατιωτικό, ο οποίος συμμετείχε στον βιασμό της ως “εικονολήπτης”, ανέφερε η 13χρονη, σε συμπληρωματική της κατάθεση στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λέσβου. Η ανήλικη στις 12 Οκτωβρίου μαζί με τον πατέρα της είχαν απευθυνθεί στους αρμόδιους αξιωματικούς καταγγέλλοντας δύο νεαρούς ηλικίας 22 και 21 χρόνων, ο ένας από τους οποίους και αυτός στρατιωτικός, οι οποίοι την βίασαν στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στη Λέσβο.

Προχθές ο δικηγόρος της οικογένειας της 13χρονης φέρεται να κάλεσε τους αρμόδιους αξιωματικούς προκειμένου το ανήλικο κορίτσι να καταθέσει συμπληρωματικά. Παρουσία παιδοψυχολόγου, η 13χρονη όχι μόνο δεν αναίρεσε ή διόρθωσε την αρχική της καταγγελία, αλλά πρόσθεσε σε αυτή και τρίτο πρόσωπο, που γνώριζε, ο οποίος τραβούσε με το κινητό του τηλέφωνο τον βιασμό της από τους δύο νεαρούς. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν την παρουσία αυτού του τρίτου προσώπου, όπως και ενδείξεις ότι είχε επικοινωνήσει με το ανήλικο κορίτσι το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Από την πορεία της έρευνας, τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν αν η υπόθεση της Λέσβου έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την περίπτωση του Κολωνού, που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, τον Οκτώβριο του 2022.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή αν υπάρχει άτομο που εξωθούσε στην πορνεία την 13χρονη έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, αν κάποιοι το γνώριζαν και σιωπούσαν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτή την πτυχή της της έρευνας, ωστόσο απομένουν πολλές ακόμη αστυνομικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποκλειστεί, όπως για παράδειγμα η αναζήτηση στοιχείων από την ανάκτηση δεδομένων στα κινητά τηλέφωνα των δύο νεαρών που έχουν καταγγελθεί για τον βιασμό.

Σημειώνεται πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ζήτησε από τους αστυνομικούς την κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των δύο νεαρών, όπως επίσης τη λήψη ανωμοτί καταθέσεων (οιωνεί κατηγορούμενοι). Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους δύο νεαρούς, τους κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ανάλυσή τους. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα γίνει άρση δεδομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες βιασμού της 13χρονης και διαμοιρασμού του επίμαχου υλικού σε τρίτα πρόσωπα, όπως επίσης και επικοινωνίες ή ανταλλαγή μηνυμάτων από τις οποίες να προκύπτουν προκαθορισμένα ραντεβού ή τυχόν οικονομικές αναφορές και ανταλλάγματα. Από αυτή την έρευνα θα κριθεί αν υπάρχει η ανάγκη διάταξης άρσης απορρήτου των επικοινωνιών και στο κινητό τηλέφωνο του 13χρονου κοριτσιού και συγγενών του.

Στη συμπληρωματική κατάθεσή της, η 13χρονη ανέφερε ότι γνωρίζει ότι το βιντεοληπτικό υλικό είχε διαδοθεί σε κλειστές ομάδες επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς εκείνη να το έχει στην κατοχή της, προσθέτοντας ότι “οπερατέρ” ήταν ένα τρίτο πρόσωπο, στρατιωτικός. Οι δύο νεαροί, στο πλαίσιο των ανωμοτί καταθέσεων, αρνούνται ότι βίασαν την 13χρονη, αρνούνται ότι κατέγραψαν την πράξη τους και ότι την κοινοποιήσαν σε τρίτα πρόσωπα. Ένας μάλιστα από αυτούς αναφέρει πως έχει συνομιλίες στο κινητό του από την 13χρονη, που αποδεικνύουν την αλήθεια και τι έχει συμβεί.

Η ανήλικη ανέφερε το περιστατικό στους γονείς της στις 8 Οκτωβρίου, όταν αντιλήφθηκε ότι το βίντεο κοινοποιήθηκε σε άλλα άτομα από τους νεαρούς. Μέχρι τότε, δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία, ούτε είχε αναφέρει το συμβάν σε κάποιο κοντινό της πρόσωπο. Το απόγευμα της επόμενης μέρας, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Μυτιλήνης, έχοντας καταναλώσει 11 χάπια από τη φαρμακευτική αγωγή της μητέρας της, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βλάψει τον εαυτό της. Και για αυτό όμως το περιστατικό, ουδέποτε ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέχρι τελικά όταν η ανήλικη μαζί με τον πατέρα της πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τις περιγραφές του κοριτσιού, οι δύο νεαροί, στα τέλη Αυγούστου, την έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητο τους και αφού την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στον Άγιο Δημήτριο Αγιάσου, την βίασαν από κοινού, βιντεοσκοπώντας τις πράξεις τους με κινητό τηλέφωνο. Σε βάρος των δύο ανδρών, ηλικίας, 21 και 22 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, γενετήσιες πράξεις και πορνογραφία ανηλίκων.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ