25.6 C
Rhodes
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Τον Νοέμβριο στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο φάκελος για την πιστοποίηση της «Κάπαρης Αιγαίου»

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Σέρκο Χαρουτουνιάν: “Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, που μου ανέθεσε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη σύνταξη του φακέλου”

Εντός Νοεμβρίου θα κατατεθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο φάκελος για την πιστοποίηση της «Κάπαρης Αιγαίου», όπως έκανε γνωστό χθες  ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σέρκο Χαρουτουνιάν και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα,  Φιλήμονας Ζαννετίδης

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει αναλάβει τη διαδικασία για την πιστοποίηση της «Κάπαρης Αιγαίου» συμβάλλοντας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια η περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων των νησιών.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου μεταξύ άλλων τον παρόν έδωσαν συνεργάτες του κ.Χαρουτουνιάν , ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Νίκος Χριστοφόρου, υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας και παραγωγοί από το νησί της Ρόδου  που ασχολούνται με την καλλιέργεια της κάπαρης

 

To Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε τη  διαδικασία για την ανάδειξη της «Κάπαρης Αιγαίου» σε ΠΟΠ προϊόν

Ο κ. Χαρουτουνιάν είναι καθηγητής Χημείας, στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ η ερευνητική του ομάδα έχει συντάξει τους φακέλους κατοχύρωσης ως προϊόντων ΠΟΠ για τη φάβα και το τοματάκι Σαντορίνης.

 

Μετά τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας που πιστοποιήθηκαν από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα δεκάδες άλλα για τα οποία η διαδικασία πιστοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα ακόμα προϊόν παίρνει το δρόμο της ανάδειξης.

Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα  Φιλήμονας Ζαννετίδης

“Ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, έχει αναλάβει  τη διαδικασία πιστοποίησης της «Κάπαρης Αιγαίου» ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης  που παράγεται σε όλα τα νησιά της περιφέρειας”

Σέρκος Χαρουτουνιάν Καθηγητής Χημείας, στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, που μου ανέθεσε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη σύνταξη του φακέλου  Η κάπαρη είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν, το οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε. Η προστασία σημαίνει ότι θα αποκτήσει και μία μεγάλη αναγνωρισιμότητα και θα μετατραπεί σε ένα πιο επιχειρηματικό προϊόν.

 

  Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων, Νίκος Χριστοφόρου

Η κάπαρη είναι ένα παραδοσιακό προϊόν για το Νότιο Αιγαίο Έχει μικρό αποτύπωμα στον πλανήτη  Δεν χρειάζεται ούτε πότισμα ούτε λιπάσματα, είναι ισχυρό και ανθεκτικό και έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία. Όταν πιστοποιηθεί, θα μπει και στην κατανάλωση, θα πάρει προστιθέμενη αξία και θα το χρησιμοποιούν πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Είμαι σίγουρος, ότι θα πάει πολύ καλά»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ