26.2 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Κάρολος – Καμίλα: Οι ηγέτες των πολιτειών της Αυστραλίας σνομπάρουν την επίσκεψή τους – “Μνημειώδης προσβολή”

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα ξεκινούν την εννιαήμερη περιοδεία τους στην Αυστραλία την Παρασκευή, ωστόσο ούτε ένας πρωθυπουργός της Πολιτείας δεν θα χαιρετίσει το βασιλικό ζεύγος σε δεξίωση στην Καμπέρα στις 21 Οκτωβρίου.

Η επίσκεψη του Βασιλιά θα περιλαμβάνει δεξίωση στην Καμπέρα, αλλά οι έξι πρωθυπουργοί των πολιτειών – της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Βικτώριας, του Κουίνσλαντ, της Δυτικής Αυστραλίας, της Νότιας Αυστραλίας και της Τασμανίας – δήλωσαν ότι δεν μπορούν να παραστούν.

Τον Βασιλιά θα υποδεχθεί επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας, Άντονι Αλμπανέζε, σύμφωνα με το BBC.

Ο βασιλιάς δέχτηκε ένα “χαστούκι στο πρόσωπο” αφού μια σειρά από ανώτερους πολιτικούς στην Αυστραλία αρνήθηκαν να τον συναντήσουν στην πρωτεύουσα της χώρας την επόμενη εβδομάδα.

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα ξεκινούν την εννιαήμερη περιοδεία τους στην Αυστραλία την Παρασκευή, γράφει η Daily Mirror, παρακολουθώντας μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των κοινοτήτων.

Αλλά ούτε ένας Πρωθυπουργός της Πολιτείας δεν θα χαιρετήσει τον Κάρολο και την Καμίλα στη δεξίωση στην Καμπέρα στις 21 Οκτωβρίου, παρόλο που είναι όλοι προσκεκλημένοι.

Ο Βασιλιάς πρόκειται να μιλήσει στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί και κοινοτικοί ηγέτες, καθώς και εξέχοντες Αυστραλοί που έχουν επιδείξει εξαιρετικά επιτεύγματα σε τομείς όπως οι τέχνες, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η υγεία.

Η πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια, Jacinta Allan, πρόσθεσε σήμερα το όνομά της σε εκείνα που επίσης αρνήθηκαν την ευκαιρία να καλωσορίσουν το βασιλικό ζεύγος.

Ο εκπρόσωπος της φιλοβασιλικής ένωσης μοναρχικών της Αυστραλίας, Bev McArthur, χαρακτήρισε την εξέλιξη “χαστούκι στο πρόσωπο” για τη βασιλική οικογένεια.

“Όλοι οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί έχουν ορκιστεί πίστη στον μονάρχη μας, Κάρολο Γ΄, και είναι μνημειώδης προσβολή που τον φτύνουν τώρα που τείνει χείρα φιλίας”, είπε στην Herald Sun.

“Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία να ενώσουμε την Αυστραλία, να επικεντρωθούμε σε φιλανθρωπικό έργο και να δώσουμε ανταπόδοση στις κοινότητες. Ωστόσο, οι ανώριμοι πολιτικοί μας επιλέγουν ξεκάθαρα να κάνουν πολιτική”.

Στη λίστα με τις δικαιολογίες, ο πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Στίβεν Μάιλς είπε ότι εργάζεται για την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Δυτικής Αυστραλίας, Ρότζερ Κουκ, φέρεται να είπε ότι είχε “άλλες δεσμεύσεις”.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Peter Malinauskas λόγω περιφερειακής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Chris Minns, αν και σύμφωνα με πληροφορίες θα παραστεί σε πολλές εκδηλώσεις με τον Βασιλιά κατά την επίσκεψή του.

Η Αυστραλία, μια πρώην συλλογή βρετανικών αποικιών, έγινε ομοσπονδία και ανεξάρτητο έθνος το 1901, αλλά παραμένει συνταγματική μοναρχία με αρχηγό του κράτους τον Βρετανό μονάρχη — αν και στην πράξη η θέση αυτή είναι καθαρά συμβολική, χωρίς ρόλο στη διακυβέρνηση.

Η επίσκεψη στην Αυστραλία θα είναι το μεγαλύτερο ταξίδι του Βασιλιά Καρόλου από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του έτους.

Η θεραπεία του αναμένεται να διακοπεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Μετά το αυστραλιανό σκέλος του ταξιδιού, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα ταξιδέψουν στη Σαμόα για τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ