26.6 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Συγκινεί ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη: Τα ισόβια τα έφαγε ο γιος μου – Ο ηθικός αυτουργός είναι μεγάλο όνομα

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Τις πρώτες δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένειά του αφού έμαθε για τον θανάσιμο τραυματισμό του γιου του, Γιώργου Λυγγερίδη, περιέγραψε ο πατέρας του αδικοχαμένου αστυνομικού, ενώ τόνισε πως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είναι ακόμα ελεύθερος.

“Ο Γιώργος ήταν ένα καλό παιδί, με ηθικές, με αξίες, με φιλότιμο. Ένα χαρούμενο παιδί, μέσα στη ζωή. Ήταν η χαρά της παρέας. Πάντα χαμογελαστός, πάντα καλοδιάθετος. Δεν υπήρχε άνθρωπος, φίλος, που να έχει πει κάτι για τον Γιώργο, εκτός από τα καλύτερα. Είμαι πολύ υπερήφανος πατέρας, που είχε και έχω στην καρδιά μου αυτό το παιδί. Όπως το έχουν και πολλοί Έλληνες” είπε αρχικά στην εκπομπή “Η Δίκη” στον ΣΚΑΪ, περιγράφοντας στη συνέχεια το τηλέφωνο που δέχτηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

“Ήταν μία πολύ δύσκολη βραδιά. Το συμβάν το ακούσαμε από το τηλέφωνο, μας πήραν από τη διμοιρία, ένας φίλος του. Εκεί είναι μια οικογένεια, στις διμοιρίες. Μας είπε ότι χτύπησε σοβαρά στο πόδι και ξεκινήστε να έρθετε στην Αθήνα, όπως και έγινε. Φύγαμε με τον μοναδικό τρόπο που μπορούσαμε, το ΚΤΕΛ. Εκεί προέκυψε και κάτι άλλο, μας πήρε και ο Υπουργός τηλέφωνο. Καλά έκανε και με πήρε, αλλά τότε άρχισαν να έρχονται άλλες σκέψεις στο μυαλό μου. Λέω με πήρε επειδή χτύπησε στο πόδι το παιδί μου; Μας πήραν με υπηρεσιακό όχημα από το Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ταξιδεύαμε όλο το βράδυ και φτάσαμε το πρωί. Εκεί στο νοσοκομείο στην πρώτη ενημέρωση μάθαμε ότι ήταν δύσκολα και ότι θα το πηγαίναμε μέρα με την μέρα. Προσευχόμασταν”.

Στη συνέχεια τόνισε πως τέτοια περιστατικά δεν γίνονται χωρίς ηθικούς αυτουργούς και ότι ο ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του γιου του είναι μεγάλο όνομα.

“Οχι μόνο το νιώθω, το πιστεύω γιατί όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς ηθικούς αυτουργούς. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι το ξέρουμε ότι αυτοί είναι ψηλά. Ποιος δεν το ξέρει; Εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι επιτέλους σε αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα, και ήμασταν κάποτε υπερήφανοι που ήμασταν Έλληνες, θα γίνει και αυτό. Όλοι αυτοί τι παραπάνω έχουν από μένα; Αν έχανε το δικό του παιδί, τι θα ήθελε να γίνει; Οποιοσδήποτε από αυτούς. Νομίζουν ότι συμβαίνει μόνο σε μένα. Όχι μπορεί να συμβεί και στους ίδιους, όχι μόνο σε εμένα”.

 

Κλείν0ντας, ζήτησε να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα οπαδικής βίας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνά τον τελευταίο καιρό.

“Όχι, δεν θα ηρεμήσω. Θέλω να σταματήσει επιτέλους αυτή η βία. Μπορούν να την σταματήσουν εύκολα. Να σας πω κάτι. Πείτε μου τις τιμωρίες. Γιατί λέμε ισόβια και δεν λέμε 18 χρόνια; Δεν μπορούμε να το πούμε; Τα ισόβια τα έφαγε ο γιος μου, το σπίτι μου γκρεμίστηκε. Προσπαθούμε η κόρη μου, η γυναίκα μου και εγώ για να κρατήσουμε τα μυαλά μας και να μην χαθούμε σε όλο αυτό.

Δεν απολύθηκα, έκλεισα την επιχείρησή μου. Η γυναίκα μου αδυνατεί να εργαστεί. Προς το παρόν η Πολιτεία δεν έχει βοηθήσει. Όλοι μου χτυπούν την πλάτη και μου υπόσχονται, αλλά με υποσχέσεις δεν γίνεται τίποτα. Περιμένω έστω αυτές τις υποσχέσεις να τις υλοποιήσουν. Περιμένω από την Πολιτεία να τιμήσει το παιδί μου” είπε.

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ