26.6 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Πριγκίπισσα Σάρλοτ: Το πανάκριβο δώρο αξίας 36.000 λιρών που της έστειλαν αλλά της απαγόρευσαν αυστηρά να το κρατήσει

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ, η οποία είναι τρίτη στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, έπρεπε να επιστρέψει ένα απίστευτα ακριβό δώρο που έλαβε ως νεογέννητο. Στην εννιάχρονη πριγκίπισσα δόθηκε ένα αντικείμενο αξίας £36.000 όταν ήρθε στον κόσμο τον Μάιο του 2015. Ωστόσο, λόγω αυστηρών βασιλικών πρωτοκόλλων, το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας δεν είχε το δικαίωμα να κρατήσει αυτό το υπερβολικό δώρο.

Το εν λόγω δώρο προήλθε από την Natural Sapphire Company, η οποία χάρισε μια πανάκριβη βρεφική κουδουνίστρα φτιαγμένη από λευκό χρυσό 18 καρατίων και διακοσμημένη με διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια που σχημάτισαν τη βρετανική σημαία. Η εταιρεία εξήγησε στον ιστότοπό της γιατί αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο δώρο για τη γέννηση της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

“Όταν η Κέιτ και ο Γουίλιαμ αρραβωνιάστηκαν με το εμβληματικό μπλε δαχτυλίδι από ζαφείρι που κάποτε ανήκε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, οι πωλήσεις μας από ζαφείρι αυξήθηκαν. Έτσι, με μεγάλη χαρά γιορτάσαμε τη γέννηση ενός νέου βασιλικού παιδιού”.

“Θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κέιτ και τον Γουίλιαμ που έκαναν γνωστή την εταιρεία μας στον κόσμο, χαρίζοντας στη νεογέννητη μια ειδικά σχεδιασμένη βρεφική κουδουνίστρα, κατάλληλη για την πριγκίπισσα τους. Τα βρεφικά δώρα από πολύτιμα μέταλλα είναι μια παράδοση που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Η πολυτελής κουδουνίστρα, αξίας 45.000 δολαρίων (£36.000), είναι κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18 καρατίων επενδεδυμένο με ζαφείρια, ρουμπίνια και διαμάντια που σχημάτισαν την σημαία της Αγγλίας”.

 

 

Το δώρο που δεν έφτασε ποτέ στην πριγκίπισσα Σάρλοτ

Ωστόσο, φαίνεται ότι η πριγκίπισσα Σάρλοτ δεν έπαιξε ποτέ με τη συγκεκριμένη κουδουνίστρα καθώς όπως έγινε γνωστό η Κέιτ και ο Γουίλιαμ μάλλον δεν κράτησαν το πολύτιμο δώρο. Το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει δηλώσει ότι γενικά τα δώρα από επιχειρήσεις δεν γίνονται δεκτά.

Ακόμα κι αν η νεαρή βασιλική δεν κράτησε το πολυτελές παιδικό παιχνίδι, σίγουρα δεν έμεινε χωρίς κανένα ιδιαίτερο αναμνηστικό από τα πρώτα της χρόνια. Όπως αναφέρθηκε, ο παππούς της, ο βασιλιάς Κάρολος, της χάρισε ένα ιδιαίτερο ξύλινο αντικείμενο πολύ μικρότερης αξίας, αφού το κόστος του υπολογίζεται σε 25 λίρες.

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ