24.9 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος στα μπλοκάκια – Ποιους αφορά και από πότε θα ισχύσει

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Καταργείται από το 2025 το τέλος επιτηδεύματος και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι

Αυτό προανήγγειλε σήμερα μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Η κατάργηση αυτή θα ισχύσει για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2024 και θα δηλωθούν στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2025.

Πριν από λίγο, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής είναι ότι σε αυτή την κατάργηση θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια, οι οποίοι μέχρι σήμερα πλήρωναν ένα τέλος επιτηδεύματος 400 ή 500 ευρώ.

Με βάση την εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών, από την επόμενη χρονιά περίπου 25.000 εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα γλιτώσουν από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι είχαν εξαιρεθεί από τις μειώσεις του τέλους επιτηδεύματος των προηγούμενων ετών, οι οποίες είχαν εφαρμοστεί μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης, δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών με βάση τον οποίο είχε ανακοινωθεί η πλήρης κατάργηση το επόμενο έτος του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η κατάργηση αυτή αφορά εκείνους των οποίων το εισόδημα προέρχεται από ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι τρία φυσικά και νομικά πρόσωπα (έως 3 εργοδότες) ή το 75% των χρημάτων που εισπράττουν προέρχεται από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι από το 2019 η κυβέρνηση προχωρά σε μειώσεις φόρων και επεσήμανε ότι αυτές οι μειώσεις θα συνεχιστούν και το 2025. Υπογράμμισε επίσης ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται στην “ανάπτυξη και την μεγέθυνση της πίτας”.

“Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2024, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3%, αλλά υπήρξε αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ στο 10,7%. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των εσόδων σχετίζεται με την ανάπτυξη και τη διασύνδεση των POS”, δήλωσε σε άλλο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ανακοινωθεί από την Kυβέρνηση ότι καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που φορολογούνται με βάση το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ