26.6 C
Rhodes
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Restart Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ: Οι επόμενες κινήσεις και τα πρόσωπα που αναμένεται να αξιοποιήσει

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Ευρεία νίκη πέτυχε χθες βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επικράτησε στον β’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, έναντι του συνυποψηφίου του για την ηγεσία του κόμματος. Με 59,9% επανεξελέγη πρόεδρος έναντι 40,1% που συγκέντρωσε ο Χάρης Δούκας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν σάρωσε μόνο στην Κρήτη, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της καταγωγής του, αλλά κέρδισε σε όλες τις περιφέρειες, πλην της Ηπείρου όπου -έστω και οριακά- νίκησε ο δήμαρχος Αθηναίων. Μάλιστα, ο Χάρης Δούκας έχασε και στο “γήπεδό” του, καθώς στην περιφέρεια Αττικής συγκέντρωσε 39,61% ενώ ο επανεκλεγείς πρόεδρος 60,39%.

Οι επόμενες κινήσεις

Πλέον, με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του, όσο και στον στόχο που έθεσε το βράδυ της επανεκλογής του: “έχουμε χρέος πρώτα απ’ όλα να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία” είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χριστίνα Κοραή ανέφερε στην εκπομπή του Mega “Live News” ότι μπορεί και την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει τετ α τετ μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινοβραδινό, συγχαρητήριο τηλεφώνημά του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθούν.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, με την σκιά των υποκλοπών να πλανάται πάνω από τη συνάντηση των δύο ανδρών, ξεκαθαρίζεται ότι θα πρόκειται για έναν θεσμικό διάλογο.

Restart με αλλαγές στο κόμμα και την Κ.Ο.

Σχετικά με τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αναμένονται: τραπέζι στρατηγικής, ενισχυμένος “πρωινός καφές”, λίφτινγκ στην κοινοβουλευτική ομάδα και δημιουργία σκιώδους κυβέρνησης.

Στα σχέδια του Νίκου Ανδρουλάκη – σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ – είναι η διεξαγωγή δύο συνεδρίων την άνοιξη: ένα πολιτικό κι ένα οργανωτικό και 13 περιφερειακά συνέδρια.

Νέα πρόσωπα

Ο Παύλος Γερουλάνος το πιο πιθανό είναι να κρατήσει τα Οικονομικά, αλλά με αναβαθμισμένο ρόλο. Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Στεφανία Μουρελάτου και Παύλος Χρηστίδης επίσης θα αξιοποιηθούν, ενώ τα νέα πρόσωπα που κι αυτά οδεύουν προς αξιοποίηση στο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη είναι οι: Κώστας Τσουκαλάς, Λευτέρης Καρχιμάκης, Όλγα Μαρκογιαννάκη και Βαγγέλης Τσόγκας.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ