27 C
Rhodes
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Σωκράτους: “Ενοικιαζόμενος βομβιστής” ο 39χρονος Αλβανός; Οι επαφές με την Greek Mafia και οι επιθέσεις σε μαγαζιά

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στο κινητό τηλέφωνο του 39χρονου οδηγού του οχήματος στο οποίο βρέθηκε πιστόλι και εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, προέκυψαν “επαφές” με άτομο-(α) που φέρεται να είναι ψηλά στην ιεραρχία εκβιαστικής-(ων) ομάδας-(ων), οι οποίες αγγίζουν την GREEK MAFIA.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο 39χρονος να ήταν “ενοικιαζόμενος βομβιστής”, που δρούσε για λογαριασμό εκβιαστικών ομάδων.

Ισόβια κάθειρξη για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών είχε επιβληθεί το 2008, στον 39χρονο οδηγό του οχήματος στο οποίο βρέθηκε ένα πιστόλι και δύο “τούβλα” εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, ανατολικής προέλευσης, με δύο πυροκροτητές.

Παρ’ όλα αυτά αποφυλακίστηκε το 2015 και αυτή τη φορά εξετάζεται να είχε περάσει σε άλλον εγκληματικό τομέα, αυτόν της εκβίασης, γι’ αυτό ερευνούν την πιθανότητα βομβιστικών επιθέσεων εκβιαστικού χαρακτήρα σε καταστήματα. Πρωτόδικα είχε δικαστεί με ισόβια και με την μετέπειτα ποινή που του επιβλήθηκε έμεινε ελεύθερος.

Από την αποφυλάκισή του και έπειτα απασχόλησε για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενδοοικογενειακή βία, κλοπή, και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ανησυχία από το εκρηκτικό εύρημα στο ΙΧ

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα, που ήταν σε εταιρεία leasing, να κινείται στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας, με τον 39χρονο και την 33χρονη συνεπιβάτιδα, να έχουν ύποπτη συμπεριφορά.

Το σταμάτησαν για έλεγχο και σε ειδική κρύπτη στον αεραγωγό των πίσω καθισμάτων εντόπισαν ένα πιστόλι tokarev και δύο μικρά τούβλα εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ με δύο πυροκροτητές.

Το εκρηκτικό εύρημα προκάλεσε την ανησυχία, με αποτέλεσμα να κλείσει η κυκλοφορία στην οδό Σωκράτους ενώ ειδοποιήθηκαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για τη συλλογή της εκρηκτικής ύλης.

Ο 39χρονος “ισοβίτης” και η 33χρονη που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υγειονομικές παραβάσεις, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ενώ την υπόθεση παρακολουθούν διακριτικά στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, όπου πιθανόν θα καταλήξει η υπόθεση.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ