26.6 C
Rhodes
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Επίδομα επικινδυνότητας στους αστυνομικούς – Ποιοι θα λάβουν έως 150 ευρώ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Την εισοδηματική ενίσχυση με 100 έως 150 ευρώ μηνιαίως των αστυνομικών υπαλλήλων και ενδεχομένως στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζει η κυβέρνηση με τη θέσπιση επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.

Όπως αναφέρει η Απογευματινή, το θέμα έχει τεθεί επί τάπητος από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εξετάζει διάφορα σενάρια για την επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους ενστόλους, από την 1/4/2025 θα αυξηθούν οριζόντια κατά 20 – 25 ευρώ τον μήνα (15 ευρώ καθαρά) τα μεικτά ποσά των βασικών μισθών για όλους τους βαθμούς των αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, από την 1/1/2025 θα αυξηθεί κατά 20% η ωριαία αποζημίωση για νυχτερινή απασχόληση που καταβάλλεται στους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό.

Η ωριαία αποζημίωση θα ανέλθει από τα 2,77 στα 3,33 ευρώ ανά ώρα μεικτά. Σημειώνεται ότι οι ώρες νυχτερινής υπηρεσίας διαφέρουν ανά υπηρεσία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ