26.3 C
Rhodes
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Νίκος Παυλακίδης: Καλή η τουριστική σεζόν για τη Λίνδο

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Στους πολυσύχναστους και πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας συγκαταλέγεται η Ακρόπολη της Λίνδου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων, Νίκο Παυλακίδη ο μέσος όρος επισκεπτών που δεχόταν ημερησίως την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τα τέλη Αυγούστου, ανερχόταν στις 3.000. Υπήρξε μάλιστα μέρα που επισκέφθηκαν την Ακρόπολη 4.000 άτομα.
«Οι αριθμοί αυτού μας δείχνουν μία σημαντική δυναμική για την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι προκλήσεις αυξάνονται συνεχώς. Είμαστε σε συχνή επικοινωνία με την Εφορία Αρχαιοτήτων καθώς χρειαζόμαστε και από τους ίδιους υποστήριξη σε καθημερινά ζητήματα όπως είναι η καθαριότητα, η προσβασιμότητα της Ακρόπολης. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Το Νοέμβριο θα έχουμε συνάντηση στα γραφεία της ενότητας στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων», δήλωσε ο αντιδήαμρχος Λινδίων Νίκος Παυλακίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες.
Στην δημοτική ενότητα Λίνδου, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, οι ξενοδοχειακές κλίνες ανέρχονται σε 20.000 και οι πληρότητες από το Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο κυμαίνονταν στο 95%. Πρόσθεσε δε ότι ο καθαρισμός των παραλιών έγινε έγκαιρα με αποτέλεσμα από την έναρξη της σεζόν να έχουν καλή επισκεψιμότητα.

Γαμήλιος τουρισμός
Σε ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στη Ρόδο για το γαμήλιο τουρισμό έχει εξελιχθεί η Λίνδος. Μέχρι το τέλος της σεζόν, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παυλακίδης θα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 400 πολιτικοί γάμοι ζευγαριών από το εξωτερικό.
«Μία μορφή τουρισμού εδώ και 20 χρόνια έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη συμβάλλοντας στα οικονομικά δεδομένα όλης της περιοχής. Μέχρι και τέλος Οκτωβρίου θα έχουν πραγματοποιηθεί στην ενότητα Λινδίων-και κυρίως στον Άγιο Παύλο-400 γάμοι ζευγαριών από το εξωτερικό. Συζητάμε με επιχειρηματίες της περιοχής, για την προβολή του γαμήλιου τουρισμού στις τουριστικές εκθέσεις κλπ», ανέφερε ο αντιδήμαρχος και αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής των επιχειρηματιών στη σάρωση και στην φροντίδα της εικόνας των εμπορικών σοκακιών.
Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Προτρέπουμε τους επιχειρηματίες να συμβάλουν στην καθαριότητα. Εννοώ να φροντίζουν και οι ίδιοι τους κοινόχρηστους χώρους των καταστημάτων, ένα μικρό σοκάκι κλπ. Θα είναι σημαντική η συμβολή των επιχειρηματιών, καθώς δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός σαρωτών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντική τη συμβολή των επιχειρήσεων σε αυτό τον τομέα».

Επιπλέον, ο κ. Παυλακίδης είπε ότι περιορίστηκαν στην ΔΕ Λινδίων σε κάποιο βαθμό οι παράνομες χωματερές σε Πυλώνα, Λάρδο και στα Λάερμα. «Καθαρίσαμε με μηχανήματα της ενότητας χωματερές σε δασικές εκτάσεις. Επίσης κόψαμε πρόστιμα σε επαγγελματίες οικοδομών και μεταφορείς. » Τόνισε ότι τα πρόστιμα δεν είναι ικανά να συνετίσουν τους παραβάτες, καθώς δεν είναι υψηλά. Διευκρίνισε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τη Διεύθυνση Καθαριότητας έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των σαρωτών, καθώς δεν επαρκούν όσοι υπάρχουν μέχρι σήμερα.
O κ. Παυλακίδης αναφέρθηκε σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης. Σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΡ όπως είπε, βελτιώθηκε η υδροδότηση των Πεύκων και της περιοχής Λοθιάρικα. Προχωρούν επίσης οι διαδικασίες για την επικαιροποίηση της μελέτης για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στη Λάρδο.
Τέλος ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε σε ρυθμίσεις και παρεμβάσεις που έχουν γίνει ή έργα που θα δρομολογηθούν για τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού φόρτου στην ευρύτερη περιοχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ