26.3 C
Rhodes
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Τι (δεν) είπε ο Κασσελάκης στο βίντεο για την υποψηφιότητά του: Οι αντιδράσεις στην ΠΓ και η στάση των “τρολ” του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, το απόγευμα της Πέμπτης. Ή μήπως όχι;

Σε ένα καλογυρισμένο βίντεο, με τον ίδιο να χαιρετά κόσμο στο καράβι από Σαλαμίνα για Πειραιά, και με πλάνα όπου πρωταγωνιστεί σε μεγάλο βαθμό, ο κ. Κασσελάκης είπε όσα ήθελε να πει εδώ και καιρό…

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στο βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν αναφέρθηκε ευθέως στην υποψηφιότητά του, παρά μόνο κάλεσε τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να “γεμίσουν τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου”.

Αυτό του καταλογίζουν και οι “αντίπαλοί” του, όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος έγραψε στο Χ: “Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση “θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία”. Πως γίνεται να “είσαι εδώ” και να κρύβεσαι;”.

 

Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει εξήγηση: το βίντεο και όσα λέει σε αυτό είναι μια ξεκάθαρη δήλωση για το μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακόμα έγινε αναφορά και στη νέα ονομασία “Σύγχρονη Αριστερά”, την οποία ήθελε να προωθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης πριν τον προλάβουν οι εξελίξεις…

Έτσι, ίσως να θεώρησε υπερβολή να πει ξεκάθαρα τη φράση “είμαι υποψήφιος στις εκλογές”. Ίσως όμως να είναι και ένα τέχνασμα ώστε να αποφύγει κάποια δημόσια δέσμευση. Άλλωστε ανέφερε: “Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ!” “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα”.

Οι αντιδράσεις στην ΠΓ

Το γεγονός ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να δημοσιοποίησει το βίντεο για την υποψηφιότητά του την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας προφανώς έχει ιδιαίτερη σημαιολογία και καταδεικνύει ότι η σχέση του με την πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί στο κομματικό όργανο, που ελέγχεται από τους “87”, έχει χαρακτηριστικά σύγκρουσης μέχρι τέλους.

Έτσι, μοιραία στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αντικείμενο συζήτησης έγιναν και όσα λέει στο βίντεο ο κ. Κασσελάκης, ειδικά όσον αφορά τις διατυπώσεις.

Ο πρώην πρόεδρος έθεσε το δίλημμα στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ: “Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής. Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση”.

Η σύνδεση του “παλιού” ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή δεν άρεσε σε πολλά στελέχη του κόμματος. “Αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό” φέρεται να είπε στη συνεδρίαση ο κ. Ζαχαριάδης, σύμφωνα με τα parapolitika.gr, και στη συνέχεια διερωτήθηκε “τι είναι ο Κασσελάκης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;”.

“Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος”, είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Και πρόσθεσε: “Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών και του ιδίου του κόμματος”.

Η στήριξη των “τρολ” και η “Marka2”

Πάντως, τα “τρολ” του ΣΥΡΙΖΑ στο Χ υποδέχτηκαν με θέρμη την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

 

 

Όλα εκτός από τη “Marka2”, η οποία χαρακτηρίζει το βίντεο Κασσελάκη ως “ύμνο στον τραμπισμό” και τόνισε μάλιστα ότι για να είναι υποψήφιος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταθέσει Πόθεν Έσχες.

 

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ