21.6 C
Rhodes
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Πατέρας του νεκρού Έλληνα στο Τελ Αβίβ: «Τον σκότωσαν στο άνθος της ζωής του»

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Οπατέρας του 26χρονου Έλληνα που έχασε την ζωή του χθες (02/10) στο Τελ Αβίβ μίλησε για το τραγικό περιστατικό στο ERTNews.

O νεαρός πέθανε στην περιοχή Γιάφα, όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν στο πλήθος με όπλο και μαχαίρι με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 10 να τραυματιστούν.

Ο 26χρονος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση. Ο πατέρας του σε πραγματικά πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος δεν μπορούσε να μάθει νέα του παιδιού του καθώς το κινητό του δεν είχε μπαταρία και ενημερώθηκε περίπου στις 12 το βράδυ από τις Αρχές για τα δυσάρεστα.

Συγκεκριμένα ανέφερε «φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν».

«Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και οι άλλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους», είπε κλείνοντας.

«Δεν γίνεται να έχεις φύγει», λέει η σύντροφος του 26χρονου Ίωνα

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του 26χρονου Ίωνα Καρούση, έχασε τη ζωή του όταν σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ. Η σύντροφός του Μαργαρίτα, τον αποχαιρετά με δύο stories στο Instagram.

«Δεν γίνεται να έχεις φύγει. Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα», έγραψε στο πρώτο της story, ανεβάζοντας μια κοινή τους φωτογραφία, ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε και μια δική του, γράφοντας το εξής: «Φύλακα άγγελέ μου».

Ο Ίων Καρούσης είναι γιος του γνωστού καθηγητή Νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, πρόεδρος της Ισραηλινής Εταιρείας Νευροανοσολογίας και διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στα Ιεροσόλυμα.

Τι είπε συγγενής του θύματος

Συγγενής του θύματος από τρομοκρατική επίθεση στον Τελ Αβίβ μιλά. Πρόκειται για τον Ιώνα Καρούση, 25 ετών, γιο γνωστού επιστήμονα στην Ιερουσαλήμ.

«Επί πέντε συνεχόμενες ώρες δεν είχε δώσει σημάδια ζωής. Είχαμε και μια τελευταία ελπίδα όταν οι γονείς του πήγαν να κάνουν αναγνώριση στο νοσοκομείο, ότι μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος. Προσευχόμασταν μέχρι τη τελευταία στιγμή. Εκεί είχε βρεθεί, διότι από όσο γνωρίζω στο πλαίσιο των σπουδών του ετοίμαζε ένα project που έπρεπε να πηγαίνει σε σταθμούς του μετρό και να τραβάει φωτογραφίες. Οπότε κυριολεκτικά βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή».

Ο Ραββίνος Μοντερχάϊ Φριζής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ενώ σήμερα ζει στην Ιερουσαλήμ. Γνώριζε προσωπικά τον πατέρα του θύματος του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Τελ Αβίβ, τον Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι επιστήμονας υψηλού κύρους στο Ισραήλ.

9624c790806715cbac2414cb1d938288_XL.jpg

Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος από την απώλεια του γιου του, του 26χρονου Ιωνά Καρούση, ενώ μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στο Ισραήλ δεν είχαν ανακοινωθεί όλα τα ονόματα των 8 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, και έτσι ενημερώθηκε από το Newsbomb.gr για την τραγική είδηση.

«Ο Δημήτρης Καρούσης είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της ελληνοχριστιανικής κοινότητας στην Ιερουσαλήμ, ενώ όλοι λένε τα καλύτερα για τον τρόπο που ασκεί το ιατρικό λειτούργημα.

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη πίστη κι είχαμε μαζί βαθιές, θεολογικές κουβέντες. Αυτό σπανίζει στον ιατρικό χώρο κι είναι σημαντικό. Δυστυχώς η μοίρα κι αυτός ο πόλεμος του επιφύλαξαν το χειρότερο, να χάσει τον γιο του». Η σύζυγός του, δε, και μητέρα του θύματος, εργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες στο ελληνικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ.

Αυτός είναι ο Έλληνας που σκότωσαν οι τρομοκράτες στο Ισραήλ

Σοκ στην ελληνική κοινότητα του Ισραήλ, καθώς σε ηλικία 25 ετών σκοτώθηκε ο Ιωνάς Καρούσης, γιος του αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας στο Ισραήλ και νευροχειρούργου, Δημήτρη Καρούση.

Ο άτυχος νέος έπεσε θύμα της τυφλής βίας και του τρομοκρατικού χτυπήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβίβ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δύο τρομοκράτες άρχισαν τη σφαγή στο τραμ του Τελ Αβίβ και συνέχισαν πεζή πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά πολιτών και επιθεωρητών που χρησιμοποίησαν προσωπικά όπλα.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, αλλά ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε ότι πρόκειται για Παλαιστίνιους από την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη.

Ο σκληροπυρηνικός Σμότριχ δήλωσε ότι θα απαιτήσει από το υπουργικό συμβούλιο να απελαθούν τα μέλη των οικογενειών των υπόπτων στη Γάζα και να καταστραφούν τα σπίτια τους.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγα λεπτά προτού το Ιράν εκτοξεύσει μπαράζ πυραύλων κατά του Ισραήλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ