22.1 C
Rhodes
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

ΗΠΑ: Σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του, κορόιδευε τους πάντες επί μία δεκαετία και τελικά θα πάει μόνο τρία χρόνια φυλακή

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Άνδρας από το Οχάιο που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την αρραβωνιαστικιά του καταδικάστηκε σε μόλις τρία χρόνια φυλάκιση. Επί πάνω από μία δεκαετία, ο 36χρονος σήμερα, δολοφόνος έπαιζε θέατρο.

Ο Τζον Κάρτερ και η Κέιτλιν Μάρκχαμ ήταν ζευγάρι από τα εφηβικά τους χρόνια, αρραβωνιάστηκαν όταν εκείνος ήταν 22 και εκείνη 20, τη ζήλευε και δεν ήθελε να τη χάσει και ένα χρόνο μετά τον αρραβώνα τους, τη δολοφόνησε.

Επί μία δεκαετία, ο άνδρας από το Οχάιο κορόιδευε τους πάντες λέγοντας αρχικά ότι ζούσε με την ελπίδα να βρεθεί η “αγάπη της ζωής του” ενώ, αφού βρέθηκε η σορός της, δήλωνε ότι ήταν συντετριμμένος και πενθούσε για την απώλεια της.

“Πρέπει να πεθάνει”: Ο αρραβώνας, η δήλωση εξαφάνισης, τα ψέματα

Τη νύχτα της 14ης Αυγούστου 2011, ο Κάρτερ κάλεσε την Αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση της αγαπημένης του, με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος.

Την τελευταία φορά που κάποιος είχε δει ζωντανή την Κέιτλιν Μάρκχαμ ήταν την αμέσως προηγούμενη μέρα, στο προάστιο του Σινσινάτι, στο Οχάιο όπου ζούσε.

Όταν δολοφονήθηκε, η Κέιτλιν ήταν μόλις 21 ετών. Ήταν φοιτήτρια, οι φίλοι της την περιέγραφαν ως μια πολύ τολμηρή κοπέλα με καλλιτεχνικά ταλέντα. Με τον Τζον ήταν ζευγάρι από τα 16 της και ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της, είχαν αρραβωνιαστεί. Η νεαρή κοπέλα όμως σχεδίαζε να μετακομίσει στο Κολοράντο. Σε έναν φίλο της, είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε κουραστεί από τη σχέση της και σκεφτόταν να φύγει.

ΗΠΑ: Σκότωσε την αρραβωνιαστικιά του, κορόιδευε τους πάντες επί μία δεκαετία και τελικά θα πάει μόνο τρία χρόνια φυλακήΗ Κέιτλιν, την εποχή που δολοφονήθηκε.

Το βράδυ πριν δηλωθεί η εξαφάνισή της, η Κέιτλιν είχε πάει σε μια συγκέντρωση σε ένα φιλικό σπίτι. Το άλλοθι που παρουσίασε ο Τζον ήταν ισχυρό: Είχε πάει κι εκείνος στη συγκέντρωση αλλά έφυγε νωρίς και είπε ότι πέρασε τη νύχτα στο σπίτι της μητέρας του όπου είδε στον υπολογιστή του μερικά επεισόδια από τη σειρά “White Collar” και ότι κοιμήθηκε τα ξημερώματα.

Η Αστυνομία αλλά και το FBI, που ενεπλάκη στην έρευνα, τα επιβεβαίωσαν όλα.

Τους μήνες που ακολούθησαν με πολύ εντατικό τρόπο, αλλά και πιο αραιά τα επόμενα χρόνια, ο Κάρτερ συνεργαζόταν με την Αστυνομία και έδινε συχνά καταθέσεις για να διαφωτιστεί, κάθε φορά, μια νέα πτυχή της υπόθεσης εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας.

Εκτός από τη συνεργασία του με την Αστυνομία, τα πρώτα χρόνια ο Κάρτερ έδινε συνεντεύξεις σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ εκλιπαρώντας την να γυρίσει πίσω. Μάλιστα, σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή “TODAY” του δικτύου NBC, είχε πει ότι μη ξέροντας τι άλλο να κάνει, καλούσε καθημερινά στο κινητό της τηλέφωνο. “Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ελπίζω” έλεγε σε εκείνη τη συνέντευξη.

Η στάση του δεν άλλαξε παρότι τον Απρίλιο του 2013, η Αστυνομία, έπειτα από πληροφορία που είχε λάβει, εντόπισε σε μια παράνομη χωματερή στην Ιντιάνα τη σορό μιας γυναίκας που ήταν της Μάρκχαμ.

Τότε, ο Κάρτερ άλλαξε το αφήγημά του και από απεγνωσμένος αρραβωνιαστικός που αναζητούσε την “αγάπη του”, μετατράπηκε σε θλιμένο άνδρα που πενθούσε για τη γυναίκα που δεν πρόλαβε να παντρευτεί.

ΗΠΑ ΙΝΤΙΑΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑΣΟ Τζον Κάρτερ και η Κέιτλιν Μάρκχαμ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας έφηβος, γείτονας του Κάρτερ, επικοινώνησε με την Αστυνομία και είπε ότι είχε δει κάτι ύποπτο στο σπίτι του αρραβωνιαστικού της Κέτλιν. Το τελευταίο βράδυ που είχαν ζωντανή την Κέιτλιν, ο έφηβος είχε δει το κόκκινο Ford που ανήκε στον νεαρό τότε Τζον Κάρτερ και άλλο ένα αυτοκίνητο να φθάνουν στο σπίτι με σβησμένα τα φώτα. Το κόκκινο Ford μπήκε μέσα στο κλειστό γκαράζ. Πέντε λεπτά αργότερα, το αυτοκίνητο βγήκε και μαζί με το άλλο απομακρύνθηκαν, πάντα με τα φώτα σβησμένα.

Η Αστυνομία δέχθηκε ότι αυτές οι κινήσεις ήταν “ύποπτες” αλλά το γεγονός ότι ο υπολογιστής του ήταν ανοιχτός και συνδεδεμένος στο διαδίκτυο έκαναν το άλλοθι να παραμένει ισχυρό.

Μια άλλη μαρτυρία σύμφωνα με την οποία τη νύχτα της 13ης Αυγούστου 2011 είχε ακουστεί ένας διαπληκτισμός μεταξύ ενός άνδρας και μιας γυναίκας από το σπίτι της Μάρκχαμ και έπειτα ένας υπόκωφος ήχος, δεν είχε αρχικά θεωρεί επαρκές στοιχείο.

Ο Κάρτερ συνέχιζε να λέει ότι πενθούσε για την αγαπημένη του.

Έπειτα από αρκετά χρόνια ωστόσο, τον Μάρτιο του 2023, και αυτό το αφήγημα θα έπρεπε να εγκαταληφθεί καθώς του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Ο Κάρτερ δήλωσε αθώος.

Οι κατηγορίες σε βάρος του “δέθηκαν” όταν μία ντετέκτιβ που συμμετείχε στην έρευνα ζήτησε να δοθεί από τον πάροχο ίντερνετ στο σπίτι του Κάρτερ η δραστηριότητα στον υπολογιστή του εκείνη τη νύχτα. Το στοιχείο που τον πρόδωσε ήταν οι αναζητήσεις που είχε κάνει για τις περιλήψεις των επεισοδίων του σίριαλ που υποστήριξε ότι έβλεπε από τις 2πμ ως τις 4πμ.

Ακόμη ένα στοιχείο που αξιολογήθηκε ως εξόχως ενοχοποιητικό ήταν ένα ποίημα που είχε γράψει σε ένα σημειωματάριό του:

“Βαθιά μέσα μου την αγαπώ / Θέλεις να την σκοτώσεις / Αλλά την αγαπώ / Πρέπει να πεθάνει / Ξέρω, θα θάψω το πτώμα στην αυλή / Όχι, θα το θάψω κάτω από το τρέιλερ / Και θα περιμένω να φυτρώσει το γρασίδι / Και θα φύγω πριν κανείς δηλώσει ότι αγνοείται”.

Πώς από βαριά ισόβια, καταδικάστηκε σε μόλις 3 χρόνια φυλάκιση

Η δίκη του επρόκειτο να ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο, αλλά έπειτα από αίτημα των συνηγόρων του, η Εισαγγελία δέχθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσως με δόλο και να την μετατρέψει σε μια λιγότερα βαριά κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, χωρίς ενδεχόμενο δόλο.

Στις 18 Ιουλίου 2024, λίγο πριν συμπληρωθούν 13 χρόνια από τη νύχτα που δήλωσε την εξαφάνιση της Κέιτλιν Μάρκχαμ, ο 36χρονος σήμερα Τζον Κάρτερ καταδικάστηκε στην ανώτατη ποινή που προβλέπεται για την κατηγορία που αντιμετώπιζε βάσει της νομοθεσίας του Οχάιο, δηλαδή τρία χρόνια φυλάκιση.

Το σκεπτικό του Εισαγγελέα της κομητείας του Μπάτλερ, Μάικλ Γκμόζερ, εξήγησε το σκεπτικό του, πώς δηλαδή κατέληξε στην απόφαση να αποδεχθεί να καταρριφθούν οι βαριές κατηγορίες και αφού αποδέχθηκε την ενοχή του να διωχθεί με μια κατηγορία που επισύρει ελαφρύτερη ποινή.

“Είναι εν γνώση μου ότι πολλοί άνθρωποι θα με κατηγορήσουν που αποδέχθηκα τη δήλωση ενοχής του, επιτρέποντας ουσιαστικά να πάει στη φυλακή μόνο για τρία χρόνια. Για μένα, είτε καταδικαστεί σε μία ημέρα, είτε σε έξι, ή σε έξι μήνες, έξι χρόνια ή και εξήντα χρόνια, το σημαντικότερο είναι να αποδεχθεί την ενοχή του διότι εκτιμώ ότι έτσι αποδίδεται δικαιοσύνη για το θύμα”.

 

Η τύχη του Κάρτερ δεν κρίθηκε μόνο από το εισαγγελικό σκεπτικό. Η απόφαση ελήφθη από σώμα ενόρκων. Έστω μία ψήφος κατά θα αρκούσε για να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και να πάει στη φυλακή με βαριά ισόβια.

 

 

thetoc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ