26 C
Rhodes
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Δύο νεκροί: «Ήταν οι αγνοούμενοι, ανέβηκαν να δείξουν στους πυροσβέστες πού να πάνε»

Περισσότερα άρθρα

spot_img

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Δύο νεκροί: «Ήταν οι αγνοούμενοι, ανέβηκαν να δείξουν στους πυροσβέστες πού να πάνε»

«Ήταν οι αγνοούμενοι, ανέβηκαν να δείξουν στους πυροσβέστες πού να πάνε» – «Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής

Στις 6 το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκαν δυο απανθρακωμένες σοροί έξω από μαντρί κοντά στο χωριό Ελληνικό, στην Κορινθία, στο σημείο όπου συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά στο Ξυλόκαστρο.

«Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους, με μεγαλείο εθελοντισμού να ανεβούν πάνω στο βουνό, να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε» εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, μιλώντας στην ΕΡΤ για τους δύο νεκρούς που εντοπίστηκαν σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά. «Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι» τόνισε.

«Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές. Συγχωριανοί ήταν οι οποίοι δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν. Έτσι λειτουργούμε στα χωριά. Μπλέξανε στη φωτιά. Χθες, 9 η ώρα το βράδυ έγινε το συμβάν και όλη τη νύχτα την περάσαμε στο πόδι, με το άκουσμα αυτού του τραγικού γεγονότος. Προσπαθούσαν να τους βρουν. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, γιατί δεν έχει καλό σήμα στην περιοχή» τόνισε ο κ. Γκιολής.



Σχετικά με τα συνεχή 112, τόνισε ότι «έχει γίνει σωστή δουλειά από την αστυνομία. Έχουν εκκενωθεί τα χωριά. Οι πιο νέοι μένουν πίσω για να βοηθήσουν. Τα σχολεία στην περιοχή είναι κλειστά» σημείωσε ο κ. Γκιολής

 

Όπως διευκρίνισε οι δύο άνθρωποι που κατάγονταν από το χωριό Πιτσά, είχαν πάει σε γειτονικό χωριό να βοηθήσουν κάποιον συγγενή, φίλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών.

Η φωτιά στην Κορινθία έχει πάρει γιγάντιες διαστάσεις, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέτωπο πλησιάζει τα 10 χλμ. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι αρκετών περιοχών.

Το έργο της κατάσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του υπουργείου Άμυνας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίονησαν ρίψεις τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ